Cup-mestaruus lipesi jatkoajalla

Classic – SPV 5-4 ja. (1-2, 2-1, 1-1, 1-0)

Miesten TEHO Sport Suomen Cupin finaaliviikonloppu huipentui lauantai-illan loppuotteluun, jossa Peliveljet kohtasi Classicin. SPV osotti jälleen olevansa isojen pelien joukkue ja tarjosi laadukkaan ja viihdyttävän ottelun Suomen Cup-yleisölle.

SPV tuli avauserään hyvin valmistautuneena. Joukkue pelasi vahvuuksillaan ja sai luotua hyviä tilanteita Classic-päätyyn. Juuso Keskinen avasi perjantaina tukossa olleet maalihanat ja vei SPV:n kahden maalin johtoon Aaro Tammirannan ja Jeri Heikkilän hyvistä tarjoiluista. Classicin Janne Lamminen onnistui kaventamaan ottelun erän lopulla pallon pomppiessa epäonnekkaasti maalinedustalle.

Toisessa erässä peliväline siirtyi vahvemmin Classicin haltuun ja SPV puolusti tyylilleen uskollisesti. Maalijuhlat jatkuivat kuitenkin punaisten leirissä, kun Santeri Uusi-Laitila voitti kulmassa oman kaksinkamppailunsa ja karkasi viimeistelemään 1–3-osuman näyttävällä rystylämärillä. Johtoasema karkasi käsistä vielä ennen päätöserää, kun Classic tasoitti ottelun Sami Johanssonin ja Mikko Leikkasen toimesta.

Kolmas erä tarjosi jännitystä aivan viimeminuuteille saakka. Classic tiivisti peluutustaan ja pyrki pysymään pallossa. SPV kyykki ja haki vastaiskun paikkoja. Nopeasta käännöstä syntyi myös SPV:n 4–3-johto-osuma, jonka Ville Kuusela viimeisteli Jukkis Pelto-Arvon syötöstä. Taistelu sekunteja vastaan alkoi ja Classic haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. SPV:n pettymykseksi pallo löysi tiensä Rasmus Hasun selän taakse vain puoli minuuttia ennen loppusummeria.

Jatkoajan ratkaisu syntyi heti ensi sekunteilla, kun Uusi-Laitilan toimittama roikkupallo leijaili Classic-päätyyn, missä Pelto-Arvo törmäsi maaliltaan irronneeseen Oskar Sillanpäähän. Tuomariston viheltämä 5 minuutin rangaistus koitui SPV:n tuomioksi, kun alivoima murtui ajassa 60:55. SPV ei onnistunut uusimaan vuoden takaista Cup-mestaruuttaan vaan tyytyi katkerasti hopeaan.