SPV onnistui kovassa paikassa ja pelaa 11 vuoden tauon jälkeen Suomen Cupin finaalissa

Suomen Cup välierä: Indians – SPV 6-9 (2-1, 2-2, 2-6)

SPV osoitti puheet nousujohteisesta kaudesta todeksi keskiviikkoiltana Espoossa, kun joukkue jyräsi vielä sunnuntaina Seinäjoella voittaneen Indiansin kumoon vahvan kolmannen erän pallollisen pelin turvin peräti 6-2. Koko ottelun lopputulos oli näin 9-6 SPV:lle. Tulos tarkoittaa samalla sitä, että Peliveljet nähdään 11 vuoden tauon jälkeen pelaamassa Suomen Cupin voitosta.

Ottelun lähtöasetelmia voitiin pitää vähintäänkin herkullisina, sillä Indiansin ja SPV:n kauden molemmat kohtaamiset F-liigassa ratkesivat yhden maalin erolla Indiansin hyväksi. Sunnuntaina pelattu liigataisto osoitti että otteluparissa kohtaa äärimmäisen tasavahva kaksikko.

Keskiviikon ottelussa nähtiin SPV:ltä vahva ja nousujohteinen esitys. Kaksi ensimmäistä erää mentiin enemmän tai vähemmän tasaisissa merkeissä, kun molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä viedä ottelua. Isäntien Otto Lehkosuo laittoi tehokkaasti kapuloita SPV:n rattaisiin ja oli mukana kaikissa kotijoukkueen kuudessa maalissa.  SPV:n hyvät otteet kentällä eivät näkyneet tulostaululla vielä kahden erän jälkeen vaan päätöserään lähdettiin isäntien 4-3-johdossa. Kolmannessa erässä SPV pystyi jatkamaan hyvää pallollista peliään ja peliväline kaivettiinkin kuudesti Indians-maalista. Lopputulos 6-9 siivittää SPV:n hienosti Suomen Cupin finaaliin. Joukkue on yltänyt edellisen kerran Cupin finaaliin kaudella 2010-2011. Tuolloin mestaruuskannu matkasi SPV:n mukana Seinäjoelle.

SPV:n tehokkaimpana kunnostautui välierässä Joni-Arttu Sieppi, joka viimeisteli hattutempun nimiinsä. Aapo Lokasaari säesti Siepin rinnalla ja laukoi kaksi maalia Kirvesniemen selän taakse.

Hieno voitto, tämä on osoitus jälleen siitä nousujohteisesta työstä, jota on koko kausi saatu todistaa. Jäi myös vahvasti se tunne, että etenkin kolmannessa erässä oltiin aika monta askelta edellä kotijoukkuetta pallollisessa pelaamisessa ja samalla pystyttiin olemaan myös teräviä käännöissäkin. Yksittäisistä pelaajista haluaisin nostaa tänään erityisesti Aapo Lokasaaren esityksen, Aapo oli jo sunnuntaina hyvä, mutta tänään myös maalien merkeissä tehokas. Tämä voitto on myös hyvä jatkumo siihen SPV-kulttuuriin, että ollaan kovassa paikassa usein parhaimmillamme. Nyt se palkittiin Cupin finaalipaikalla eli mahdollisuudella päästä pelaamaan kauden ekasta kannusta.” -Tommy Koponen

SPV kohtaa 20.2. Riihimäellä pelattavassa finaaliottelussa Nokian KrP:n, joka voitti omassa välierässään Classicin maalein 6-8.