SPV taipui Oilersille – pudotuspelipaikka varmistui

Oilers – SPV 8-5 (1-0, 2-2, 5-3)

SPV pelasi ystävänpäivänä runkosarjan kolmanneksi viimeisen ottelun Oilersin vieraana Espoossa. Oilers pyrki vankistamaan asemiaan sarjakakkosena, kun taas SPV:llä oli tarve vähintään yhdelle pisteelle pudotuspelipaikan sinetöimiseksi.

Joukkueiden aiempiin kohtaamisiin nähden ottelu alkoi yllättävän vähämaalisesti. Ottelun puolivälissä Oilers johti 1-0, mutta kaksi minuuttia tästä Jari Hankkio ja Joni-Arttu Sieppi veivät hieman varkain SPV:n 1–2-johtoon. Oilers hallitsi varsinkin ottelun toista erää kohtalaisen selkeästi ja mutta Rasmus Hasu piti SPV:n pään pinnalla.  Johto ei kestänyt montaakaan minuuttia, kun Oilers otti jälleen kuskin paikan ennen erätauolle siirtymistä. Kolmannessa erässä Oilersin ykköskenttä osoitti vaarallisuutensa ja vei kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. SPV:llä oli ollut jo aiemmin hankaluuksia tämän kentällisen kanssa mutta päätöserässä ero alkoi konkretisoitua tulostaululle. SPV tuli ottelussa vielä kahden maalin päähän ilman maalivahtia mutta Rasmus Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa ja loppulukemat 8-5 tyhjään maaliin. SPV:n tehokkaimpana 2+2 pisteet kirjautti Jari Hankkio.

Samaan aikaan Oulussa OLS venytti EräViikingit voittolaukauskilpailuun, joten SPV:n tappiosta huolimatta pudotuspelipaikka varmistui ErVin pistemenetyksen myötä. SPV:llä on jäljellä vielä kaksi tärkeää runkosarjaottelua ja mahdollisuudet parantaa asemiaan sarjataulukossa. Tällä viikolla päästään kahdesti näätäjahtiin, kun runkosarjan viimeisessä kotiottelussa kohdataan Cupin finaalivastustaja Nokian KrP.

Ke 17.2. klo 18:30 SPV – Nokian KrP (Seinäjoen Urheilutalo)

La 20.2. klo 16 Nokian KrP – SPV Suomen Cup finaali (Cocks Areena, Riihimäki)

La 27.2. klo 17 EräViikingit – SPV (Mosahalli)