SPV vierasvoittoon pudotuspeliavauksessa

TPS – SPV 2-3 ja. (0-0, 2-0, 0-2, 0-1) Voitot 0-1

SPV haki tärkeän vierasvoiton puolivälieräsarjan avausottelussa Turussa. Kaksi erää vaikeuksissa ollut SPV käänsi ottelun kolmannessa erässä itselleen ja voitti lopulta jatkoajan rankkariosumalla maalein 2-3.

Ottelun alku oli äärimmäisen varovainen, kuten pudotuspelisarjan alkuun saatettiin odottaa. Hyvät maalipaikat olivat vähissä molemmissa päissä vaikka torjuntoja kertyi SPV-vahti Hasulle reilusti vastustajaansa enemmän. Maaliton avauserä ei tarjonnut varsinaista pudotuspelihuumaa vaan molemmat joukkueet pyrkivät ainoastaan välttämään isoja virheitä.

Toisessa erässä TPS otti pallokontrollia vahvemmin itselleen ja pallo pyöri yhä enemmän SPV:n päässä. Siniasuinen SPV turvasi tiiviiseen puolustuspeliin ja vastahyökkäyksiin. Ottelun avausmaali syntyi 24 minuutin pelin kohdalla, kun Juuso Forsman siivosi pallon Hasun torjunnasta SPV-verkkoon. Sama mies oli asialla, kun TPS siirtyi merkkausvirheen seurauksena 2-0-johtoon. Toisessa erässä ei lisäosumilla juhlittu ja SPV:lle jäi kaksi maalia kirittävää kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä SPV tiivisti peluutuksen kahteen kenttään, kun Kuuselan ja Aution johtamat viisikot lähtivät juonimaan kavennusosumia. Peli kääntyikin selkeästi vierasjoukkueelle, kun SPV sai luotua useita vaarallisia maalintekopaikkoja TPS-päähän. Vyörytys tuotti tulosta heti erän alussa, kun Aapo Lokasaaren laadukas laukaus painui maskin takaa verkkoon. Pelimiesten kymppi oli jälleen SPV:n heiniä ja Matias Lintula avasi kauden maalitilinsä sopivaan paikkaan tasoitusosumalla. Voittajasta ei saatu selvyyttä varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua haettiin jatkoerän kautta.

Jatkoajalla saatiin kotikatsomoissa haukkoa henkeä, kun TPS pyöri vaarallisesti SPV-maalin edessä useaan otteeseen. Rimaa lähemmäs ei mustavalkoinen kotijoukkue osunut. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 71:58, kun Hankkio kaadettiin maalintekotilanteessa nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Hankkio itse asettui laukojan paikalle ja upotti pallon varmasti TPS-vahti Fäldenin selän taakse. Onnistunut ryöstöretki käänsi kotiedun Peliveljille ja sarja jatkuukin Seinäjoella heti sunnuntaina! Toinen puolivälieräottelu alkaa Seinäjoen Urheilutalolla kello 17:00. Suoran lähetyksen tarjoaa Ruutu+.