Kolmannesta turnauksesta täyspotti

Kauden 2015-2016 kolmas turnaus pelattiin Ilmajoki-hallilla. Joukkueessa oli pari poissaoloa, mutta täydet kolme ketjua kuitenkin saatiin jälleen mukaan. Etukäteen oli tiedossa, että vastassa on kaksi kovaa joukkuetta: Amerikaarto ja Nurmon Jymy II. Amerikaarto johti sarjaa kahden turnauksen jälkeen. NJ II:lla on ollut hieman ailahteleva alkukausi, mutta joukkueessa on taitavia ja kokeneita pelimiehiä jotka liikuttavat palloa hienosti. Punainen oli kuitenkin valmiina taistelemaan ja tänään siinä myös onnistuttiin neljän pisteen arvoisesti.

SPV II piikkipaikalla kolmen turnauksen jälkeen. Tasaista kuitenkin on...

SPV II piikkipaikalla kolmen turnauksen jälkeen. Tasaista kuitenkin on…

Amerikaarto – SPV II 4-7 (1-3, 2-3, 1-1)

Peli alkoi vauhdikkaasti: SPV II iski ekan maalin ajassa 1:25 ja Amerikaarto tuli tasoihin minuuttia myöhemmin. Loppuerä oli tasaista vääntöä, mutta pallonhallinta oli selkeästi punaisella, ja erätauolle mentiinkin 1-3 johdossa. Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ekassa jäätiin: liike oli hyvää ja pallonhallinta selkeästi meillä. Erän alkuun kaksi maalia ja turvallisen tuntuinen 1-5 johto. Erän lopussa tuli kuitenkin paha nukahdus ja Amerikaarto iski viimeisillä sekunneilla kaksi maalia kaventaen 3-5:een. Kolmannessa erässä pystyttiin kuitenkin vielä nostamaan tasoa. Molemmat joukkueet tekivät vielä yhden maalin (punainen YV:llä) ja loppulukemat 4-7.

Hyvää tekemistä, mutta toisen erän lopun paha nukahdus jäi harmittamaan valmentaja Anssi Pietilääkin. Maalissa pelanneelta Saku Källiltä jälleen todella varmaa pelaamista torjuntatyötä.

Raja-aho Niko 2+0
Renko Verneri 1+1
Laakso Jaakko 1+1
Ylä-Ilomäki Markus 1+1
Jämbäck Niko 1+1
Hernesniemi Olli 1+0
Joensuu Wili 0+1

SPV II – NJ II 7-6 (1-1, 3-4, 3-1)

Jymy-peli oli alusta loppuun juuri niin tiukkaa kuin alunperin ajateltiinkin. Ensimmäisen maalin teki Jymy ajassa 6:37, mutta erän loppupuolella punainen sai karvattua pallon hyökkäyspäässä ja joukkueen kapteeeni Vesa Kohtala iski Niko Jämbäckin vedosta tulleen riparin sisään.

Jymy siirtyi johtoon heti toisen erän alussa, mutta Oula Keski-Hynnilä kilautti tasoituksen yläputken kautta vain 22 sekuntia myöhemmin. Seuraavan maalin iski jälleen Jymy, tällä kertaa ylivoimalla. Mutta vain 26 sekuntia myöhemmin punainen tuli jälleen tasoihin todella upealla maalilla kun Mika Vauhkala pääsi tälläämään Oula Keski-Hynnilän namupassista pallon voimalla ohi Jymy-maalivahdin. Seuraavat kaksi maalia teki Jymy. Erän lopussa punainen tuli maalin päähän Jaakko Laakson tekemällä maalilla.

Kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi Jymy ajassa 33:23. Mutta vain 20 sekuntia myöhemmin punainen kavensi Jaakko Laakson maalilla ja tästä vain 15 sekuntia myöhemmin Mika Vauhkala löi irtopallon maalin edestä sisään ja tasoitti pelin näin 6-6:een.  Loppupeli oli vauhdikasta ja tasaista vääntöä, ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla. Mutta maaleja nähtiin enää yksi kun Jaakko Laakso iski ottelun kolmannen maalinsa ajassa 39:51. Tämä maali jäi siis voittomaaliksi ja pisteet SPV II:lle lukemin 7-6.

Aivan puhtain paperein ei tästäkään pelistä kuitenkaan selvitty: oman maalin edessä ei vieläkään pystytty pelaamaan riittävän kovaa. Tästä hyvä esimerkki Jymy-konkari Timo Viidan tekemät kolme maalia aivan maalin edestä. Näitä ei voida maalissa hienosti pelanneen Harri Marttilan piikkiinkään laittaa. Erityiskunniamaininta myös nuoriso-osastolle, joka uskalsi pelata omalla tasollaan ja omilla vahvuuksillaan.

Laakso Jaakko 3+0
Reunamäki Lassi 0+3
Vauhkala Mika 2+0
Keski-Hynnilä Oula 1+1
Hernesniemi Olli 0+2
Kohtala Vesa 1+0
Jämbäck Niko 0+1

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.