EL CLASSICO

SPV – Classic, Tampere 8-2 (2-0,2-1,4-1)
Das voitto!!! Der yybervoitto!!! Koko joukkueen voitto!!! Tätä lopputulosta on vaikea uskoa. SPV pelasi ennen kaikkea joukkueena. Nöyrää puolustamista, tiivis maalinedustapeli, ahkeraa ja uhrautuvaa kyykkimistä kaikilta viisikoilta. Lopusta piti huolen mister Seinä siellä punaisen kehikon edustalla. Classicin kaksi vaivaista maalia ilmiintyi ainostaan heidän pelatessaan ylivoimilla. Nyt ei kehuta ketään yksittäistä pelaajaa. Nyt kehutaan koko joukkuetta. Wunderbar, mitä peliä. Tiesittekö muuten, että sana klassinen tulee latinan kielisestä sanasta classicus., ensiluokkainen. Se SPV tämän illan perusteella todellakin oli.
Velho valmentaja Anssi perehtyi edeltävällä viikolla syvällisesti Classicin pelinrakenteluun. SPV:n pelitapaan otettiin oppia klassisesta ehdollistumisesta. Tässä klassisessa behaviorismissa on primääri eli ensisijainen ärsyke: maalin tekeminen. Tähän primääriin tavoitteeseen päästään myös ehdollistamalla/altistamalla pelaajat toissijaiseen, sekundaariin ärsykkeeseen. Toissijainen ärsyke voi olla vaikka mailaan tarttuminen. Se johtaa maalin tekemiseen. Tai pillin vihellys. Se johtaa maalin tekemiseen. Vastustajan maalivahdin näkeminen. Sekin johtaa maalin tekemiseen. Ei se klassinen ehdollistuminen sen vaikeampaa ole. Näitä asioita valmentaja kuiski pitkin viikkoa pelaajiensa korviin ja lopputulos on historiaa. Peliveli ehdollistui kahdeksan kertaa.
Vaan nyt ei pidä ylpistymän. Noin kolmannes runkosarjan peleistä on vasta pelattu ja siten paljon pelejä on vielä jäljellä. Seuraaviin matseihin kun otetaan sama nöyryys tekemiseen mukaan, kuin mitä tänään nähtiin, niin ihmeitä tapahtuu jatkossakin.
Seuraava koetinkivi on vielä astetta kovempi. Sunnuntaina 22.11. klo 15 vastaan tulee sarjajohtaja TPS. Vaikka juuri nyt Speve onkin sarjakakkosena, se ei todista mitään. SM A on todella tasainen. Tämän hetkinen sarjakymppi kärkkyy ainoastaan kolmen pisteen takana. Jos tyritähän raskaasti, saatamme löytää itsemme tuolta sijalta. Joten ei tyritä. Ehdollistutaan lisää maalintekoon, notta.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.