HIRVIÄ PELI

SPV – Happee, Jyväskylä 11 – 4 (4-2, 4-0, 3-3)
Mäki-Matin kaupunginosan pojat Jyväskylästä lennähtivät Seinäjoen urheilutalolle pelihommiin melkoisen lennokkaalla tyylillä. Mallia oli selvästi otettu kotikaupunkinsa suuren pojan Nykäsen Matin esiintymisistä Laajavuoren suuren mäen tornissa. Ja ei, Mäki-Matti ei ole kaupunginosana perua Nykäs-Matista, vaikka sattuisikin niin erehdyttävästi nimet sopimaan. Happee aivan selvästi oletti, että moisella lennokkaalla rytkeellä SPV:n pelimanneilta otettaisiin heti lämmittelyssä luulot pois ja että punanuttuja alkaisi vallan hirvittämään.
Vaan eivät tienneet, että tehokkaan tylyn valmentajansa ”Karu-Anssin” komennossa ovat peliveljet tottuneet paljon rankempaan menoon. Lempeimmillään Anssin tosin tiedetään antaneen joululahjojakin joukkueensa pelaajille. Korteissa lukenut: Älä Riko! Paketeista paljastunut kilon murikat ratakiskoa. Kyseessä oli kelpo valmentajamme näkemys pehmoleluista.
Peittoharjoituksia on pidetty ulkona säässä kuin säässä yläkroppa paljaana. Valmentaja on tehnyt sopimuksen Seinäjoen tennisseuran kalustopäällikön kanssa. Tämä saa testata tenniksessä niin usein nähtyä pallotykkiä, joka syöttää pallon verkon yli vastapuolen palautettavaksi. Salibandyssä tuo tykki suunnataan kohti pelaajia. Joka väistää, lähtee hirvenhiihtoon. Tuolloin on kierrettävä sukset jalassa kolmesti urheilutalo Happeen verryttelyasu päällä. Oli lunta tai ei.
Viileitä päätöksiä pelikentän laidalla auttaa tekemään oma vesisänky. Koska kyseessä on ”Karu-Anssi”, on vesipatjakin erikoisvalmisteinen. Miellyttävän haaleanlämpöisen veden sijaan patjan sisään on mätetty jääpaloja, jotka sängyn oma pakkasgeneraattori pitää Anssille sopivassa ei lämpö- vaan kylmätilassa.
Kuinka siis kaiken tämän jälkeen vastustaja oletti, että heitä peljättäisiin kovin? Moni asia on nyt muuttunut. Valmentajana on Muumien hirmuista mörköäkin pelätympi hunni ja pelaajat urheilullisempia kuin aikoihin. Kausivuosiin SPV:n A-pojat eivät ole sarjapeleissään Happeeta voittaneet. Sen sijaan Happee on vienyt aivan äskettäin peräti viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta tässä sarjassa, ellen aivan laskuissani erehdy.
Runkosarjan ensimmäinen ottelu Jyväskaupungissa päättyi tasan. Nyt ykkösviisikko ja hattutemppu-Lassila pitivät huolen, notta tuo kauneusvirhe korjattiin. Aika velikultia.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.