KOLMIPORTAINEN TUKI

Classic, Tampere – SPV 8 – 13 (2-2, 3-6, 3-5)

Hyvät ihmiset. On aika paljastaa mistä johtuu SPV:n A-poikien hämmästyttävä tämän kauden menestys. Kaiken takana ovat Kultavuoren kaksoset Floor & Paul, joista toinen on Salibandytieteitten tohtori ja toinen Mailavirtuoosien maisteri, molemmat Ballmastersien yliopistosta. Kultavuori on puolestaan seinäjokinen hyvinvointialue, joka on maan kuulu glamouristaan ja menevästä jet set elämästään. Kultavuoren kaksoset ovat kehittäneet poikkitieteellisen Kolmiportaisen tuen mallin maineikkaan speveläisen juniorivalmennuksen taustalle.
Kolmiportainen tuki jaetaan 1)yleiseen tukeen 2)tehostettuun tukeen ja 3)erityiseen tukeen, jolloin jokainen osa-alue tukee toistaan ja toimii suorana jatkumona siirryttäessä yhden tuen piiristä seuraavaan.

1. Yleinen tuki
Yleinen tuki on tarkoitettu koko joukkueelle, sen valmennukselle, huoltajille ja kotijoukoille. Tällä tukimuodolla taataan, että pelireissuilla bussin tankki on täynnä, pelimatkojen ruuat ovat sitä, mitä on tilattu ja bussinkuljettaja on saanut hyvät yöunet ja aikataulut pelaavat. Yleinen tuki takaa, että joukkueen tilit pursuavat rahaa, kukaan ei ole soittanut kiukkuisia puheluita joukkueenjohtajalle ja sovitut kökät eli talkootyöt on hoidettu. Yleisen tuen piiriin kuuluu myös valmennuksen tyytyväisenä pitäminen, sen sopiva lahjonta ja sille osoitettu minimaalinen marmatus ja tyytymättömyys. Yleisen tuen ehdottomia kulmakiviä ovat äidit, jotka odottavat poikiaan harjoituksista ja pelireissuilta lämpimän pullan ja kylmän maidon kanssa.

2. Tehostettu tuki
Tehostettu tuki keskittyy enimmäkseen itse peliin ja pelitapahtumiin. Se tehostaa valmentajan verenkiertoa ja vilkasta ajattelua. Tuen tarkoituksena on auttaa valmentajaa tekemään nopeasti ja tehokkaasti oikeita päätöksiä suhteessa pelitapahtumiin ja pelaajiin. Tehostettu tuki vahvistaa pelaajien uskoa valmentajan ratkaisuihin ja neuvoihin. Tämä tuki auttaa pelaajia liikkumaan oikein kentällä ja varmistaa, että peittopeli on uomissaan ja hyökkäys kuosissaan, maalivahti on oikein sijoittunut ja Bostikkia on tarpeen niin vaatiessa helposti saatavilla (sormiin, ei nenään!). Tehostetun tuen avulla pelit yleensä käännetään voitollisiksi.

3. Erityinen tuki
Erityinen tuki on tarkoitettu tilanteisiin, joissa tarvitaan äärimmäistä kestävyyttä, nokkeluutta ja taitoa niin pelaajilta kuin valmentajaltakin. Tämä tuki otetaan käyttöön silloin, kun vastustaja laittaa alati ilkeästi kampoihin, eikä meinaa millään suostua häviämään. Erityistä tukea on SPV:n A-poikain peleissä tällä kaudella tarvittu peräti yhdeksän kertaa, kun varsinainen peliaika on päättynyt tasan. Kolmesti jatkoaika on voitettu ja kuudesti erityisen tuen avulla on varmistettu se yksi piste. Erityinen tuki otetaan käyttöön, kuten sen nimikin ilmoittaa, vain erityisissä ja tiukoissa tilanteissa.
Kolmiportaisen tuen malli on toiminut tähän saakka hyvin. Takana on vain kolme tappiota, mutta yhtään niistä yhdeksästä tasapeliin varsinaisella peliajalla päättyneestä ottelusta ei ole hävitty pelatun jatkoajan jälkeenkään. Nuo kolme tappiota (TPS, OLS ja Rangers) johtuivat lähinnä siitä, että tätä mallia ei osattu riittävästi soveltaa.
Seinäjoella, kun marraskuussa vastakkain oteltiin, oli peli SPV:n riemukulkua. Tuolloin Classic oli vastaantulija numeroin 8-2. Tuo peli oli ”The Game”. Se antoi joukkueellemme uskoa, että mikä tahansa porukka on tässä sarjassa kaadettavissa, kuvia ei tarvitse kumartaa, vanhat meriitit eivät paina ja oma taito riittää vallan hyvin ihan jokaista ryhmittymää vastaan. Vaatimattoman maalaiskaupungin asukin mieleen hiipi jopa pieni huoli, notta mikäs tamperelaisia vaivaa. Se pelillinen empatia käytettiin kyllä äkisti loppuun. No mercy.
Eikä armoa annettu nytkään. Tällaisen tyrmäysvoiton jälkeen jäi eilisen Rangers – tappion muisto unholaan kuin Monrepon puisto Viipurissa. Mahtava tason nosto punaisilta. Valmentaja-Anssin näkemys tähän huippupeliin eilisen sukelluksen jälkeen oli, notta ihan tehostettu tuki toimi, erityiseen ei tarvinnut mennä. Rangersia vastaan mikään tuki ei toiminut.
Monta miestä voisi tämän ottelun tulosten valossa Speveltä kehua, mutta yksi erottuu joukosta. Tuleva vänrikki, Ylistaron ylpeys Henrik Nyrhinen on tyhjien maalien mies! Soturi kentällä, upseeri ja herrasmies kentän ulkopuolella.
Pelit jatkuvat helmikuun puolivälissä vierasottelulla TPS:aa vastaan. Olisi gana kynittävänä. Kotona tuli nokkiin 6-10. Seuraava kotimatsi on 27.2. Kooveetä vastaan. Join The Movement!

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.