KYLÄN JÄTKÄT*

SPV – Rangers, Kirkkonummi 3 – 7 (1-1, 1-2, 1-4)

Kirkkonummen pojat tulivat Seinäjoelle pelaamaan salibandya täynnä itseluottamusta. Moinen tohina ei perustunut aivan tyhjänpäälle, sillä edellinen ottelu näiden kahden joukkueen välillä päättyi Rangersin (kirjaimellisesti) kotiluolassa tasan 5 – 5. Tämän lisäksi Rangers on ollut aikamoisessa voittoputkessa nuijimalla taannoin KooVeen, TPS:n ja Indiansin. Joukkue on toki edelleen sarjan tyvipäässä, mutta ryöstöpisteet em. joukkueilta ovat kasvattaneet sekä uhoa että varmuutta, mutta myös mahdollisuutta saavuttaa pudotuspelipaikka.
Entä sitten kotijoukkue SPV? Koskas sitä ollaankaan viimeksi hävitty? Se tapahtui peräti kahdeksan peliä sitten sarjajohtaja TPS:lle maalein 6 – 10 marraskuun -15 loppupuolella. Rökälevoittoja ei punaisilla ole ollut tuon kahdeksan pelin aikana kuin Happeesta. Niukkoja voittoja, jatkoaikavoittoja tai tasureita on pelattu sitten senkin edestä. Nämä väännöt ovat puolestaan kasvattaneet Speven luottamusta omaan tekemiseen hurjasti. Kokemus on talven aikana osoittanut, että tiukatkin pelit voidaan hoitaa vaikka viime sekunneilla. Riittää, kun pallo pelataan Koskelalle. Kyllä se poika sutii reikäpalloa maaliin.
Sarja on ennätystasainen. Hyvä niin. On saatu upeita pelejä ja tiukkoja matseja. Periaatteessa hyvän päivän sattuessa mikä joukkue tahansa voi voittaa minkä joukkueen tahansa. Mutta hei, ei kai kukaan nyt tosissaan uskonut, että Rangers pääsisi toistamiseen yllättämään? Ja vielä Seinäjoella. Kutsu urheilutalolle pelaamaan SPV:n A-poikia vastaan on kuin hämähäkin mairea kutsu kärpäselle: ”Tervetuloa peremmälle”. Valmentaja luki kyllä sellaiset madonluvut suojateilleen, ettei SPV edes uskaltanut hävitä. Pelin pitää olla eteenpäin vievää. Ei pyöritä siellä kentällä kuten rahaton Anttilassa.
Punaisten valmennus on aina kannattanut luovaa peliä, ei mitään sellaista raiteilla menoa, jossa pelaajan omat taidot ja peliäly jäävät taka-alalle. Valmentaja-Anssilla on myös oma taiteellinen puolensa. Siksipä hän loihe loitsumaan suojateilleen runonpätkää vahvistaakseen valmennuksellista näkemystään (ja jonka sisältöä pojat eivät vielä tänä päivänäkään ymmärrä): ”Ladulla olet ladun vanki, vapaana vain on umpihanki”. Siis hä? Eikö riitä, että painetaan askareskumaras kohti vastustajan maalia? Aaro Hellakosken runojakin valmentajan lausumana pitää näköjään oppia tulkitsemaan. Anssin viimeinen ohje oli ennen pukukopista poistumista, että Rangersien rimpuilu pitää lopettaa yhtä lyhyeen kuin Jari-Matti Latvalan ralli Monte Carlossa.
Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi. Tätä peliä ei olisi pitänyt jännittää. Punaisten hyökkäyspelin olisi pitänyt lähteä omasta puolustuspäästä kohti vastustajan maalia yhtä liukkaasti kuin talkkari jäiseltä katolta. Sen piti olla hyvää tårmååstamista. Vaan ei ollut. Moltihin kaikis asioos jälijes ja raakasti myähäs. Vasta kauhia paikka.
Tämä oli iso voitto Rangersille. Sen sijaan tappion merkitys SPV:lle selviää vasta huomenissa, kun joukkue rientää Tampereelle pelaamaan Classicia vastaan. Jos Pirkanmaalta irtoaa pisteitä, jää tämänpäiväinen häviö vain tilastoihin merkittäväksi tapahtumaksi. Mikäli Classicille hävittäisiin, Rangers –tappio muuttuisi erittäin, erittäin harmittavaksi työtapaturmaksi, jolla on jo merkitystä tulevien pleijjareitten kotietuun. Joten eiköhän ole selvää, kuinka Mansesterissa on syytä pelata.
*Ottelun kuuluttaja kertoi Ruuneperille, että Rangersin poikia kutsuttaan kotimarkilla Kylän jätkiksi. Totta vai tarua, who knows?

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.