LÄNSI LOPUN MEININKIÄ

SPV – West End Indians, Helsinki 4 – 6 (2-1, 0-4, 2-1)

Hirmuista.
Tämä pelin piti olla aivan selvää seinäjokisten hallintaa ja Länsi Lopun intiaanien piti kärvistellä Speven kourissa. Piti ja piti. Puolustuksen kautta, hoki valmennus ja toki ensimmäisen erän jälkeen vielä hyvältä näyttikin. Jäähyt kostautuivat, jäähyt kostautuivat. Inkkarien tasoista ryhmää vastaan ei kannata lojua penalty boxissa. Siitä hyvästä kolmesti soi omissa. Tämä tulos tarkoittaa sitä, että SPV on runkosarjassa kolmas tai neljäs, riippuen viimeisen kierroksen tuloksista.
Aikaisempi yhteenotto Inkkarien ja Speven kesken päättyi siis tasan 5-5. Selvän johtoasemansa turvin seinäjokiset rehasivat silloin heimolaisten tiipiin telttakankaan jo Kunin bussiin. Johtoasema ei sitten kuitenkaan pitänyt. Ottelun jälkeistä rauhanpiippua poltellessa sitten sovittiin, että tämä jälkimmäinen ottelu ratkaisee kuka on kuka ja kenelle se telttakangas oikein kuuluu. Takaisin Helsinkiin sen kankaan piti voitonmerkiksi nyt siis palauttaman. Tai olisi palautettu, jos se olisi löydetty.
Kävi nimittäin niin, että liikennöitsijä Kuni oli ollut kyyditsemässä tuolla samaisella Seinämäen poikain bussilla turisteja myöhemmin Tukholmaan. Jätettyään matkustavaiset Sergelin torin nurkille, suunnisti kuski kohti läheisintä huoltoasemaa tankatakseen. Nafta lorottaessa tyhjään tankkiin päätti kuljettaja kurkistaa autonsa tavaratilan uumeniin tarkemmin. Sieltä hän löysi tuon telttakankaan ymmärtämättä lainkaan, mistä pressusta oli kyse. Hän levitti kankaan pitkin pituuttaan huoltoaseman mittarikentälle. Kapsahti siihen hevosvaunuillaan sattumoisin kuningas Carl Gustaf. Hän rupesi ihmettelemään mitä tuo suomalainen oikein maahan levitteli. Koska kangas oli sen verran iso ja tuuli navakasti, hyppäsi kuningas kieseiltään maahan Suomi-miestä auttelemaan. Yhdessä he saivat telttakankaan levitettyä auki. Kummallakaan ei ollut oikein käsitystä, mikä kankaan tarkoitus oli.
Siinä pähkäillessään kaksikko ei lainkaan huomannut, että bussin tankki oli täyttynyt. Ylivuotosuojaus ei toiminut ja diesel valui jo pitkin tannerta. Vasta kymmenien litrojen loristua maahan, kuljettaja ja kuningas reagoivat. Koska muuta ei ollut tehtävissä, he imeyttivät maahan valuneen polttoaineen West End Indiansien telttakankaaseen. Hikisen urakan jälkeen miehet käärivät öljyisen kankaan kerällä ja tunkivat sen kuninkaan hevosrattaiden takaosiin. Carl Gustaf sanoi vievänsä sen ainakin nyt aluksi kuninkaanlinnansa varastoon, kunnes se sieltä kuljetettaisiin pesuun. Kunkku lupaili lähettää puhdistetun telttakankaan aikanaan Suomeen. Kuni kiitteli kuningasta kovin, mutta unohti lähdön tohinassa antaa osoitteensa. Niinpä inkkarien omaisuus lepää nyt jossain Ruotsin kuninkaanlinnan uumenissa. Harmi, ettei SPV voittanut. Eihän vierasjoukkueen väki millään uskonut, ettei suojakangas todellakaan ollut Seinäjoella. Kuninkaanlinnassa muka, Ruotsissa. Keksikää nyt jo parempia juttuja.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.