MYÖHÄISHERÄNNÄISET

SPV – TPS 6 – 10 (0-3, 2-5,4-2)
Turkkunen (ruots Åbo). Kaupunki, jossa salibandyseuroja perustetaan kuulemma päivittäin. Uusinpana osoituksena tästä on sikäläisten filharmoonikkojen perustama joukkue SB Åboe. Turkkusta halkoo kuvan kauniissa maisemassa Auran kanava Pinellan puistikosta aina Turun linnaan. Paikalliset kertovat hieman pilke silmäkulmassaan tamperelaisten maaorjien kyseisen vesitien kaivaneen. Ja Föri, moottoroitu lautta, joka väsymättä kuljettaa jalankulkijoita kanavan rannalta toiselle.
Mitä meillä on tarjota vastineeksi? Seinäjoki, joka kaupunkinsa nimen mukaisesti jakaa latteaa maisemaa Myllypuistosta Framille. Ja Matinkujan silta, joka kiinteänä nököttää paikallaan kevyen liikenteen tarpeisiin vailla Förin pörinää.
Mutta turkulaista palloseuraa vastaan meillä on asettaa hurjasti taisteleva SPV, nuo punaiset paholaiset konsaan. Valitettavasti tähän peliin herättiin jutun otsikon mukaisesti aivan liian myöhään. Keskitytään siis vain kolmanteen erään, jossa peliveljen peli-ilo ilmeni parhaiten. Ja jälleen yli 200 katsojan edessä!
Voitoksihan viimeinen 20-minuuttinen käännettiin ja paine turkulaisten päässä oli valtava. Jo ennen peliä TPS:n valmennus arastellen kyseli, että tässäkö salissa miesten edustusjoukko taannoin käänsi orastavan tappionsa muutamassa minuutissa päälaelleen kuuden maalin takaa-ajoasemasta. Tämä asetelma tepsiläsillekin varmaan tuli mieleen kolmannessa erässä pelin painopisteen ollessa pääsääntöisesti hyvin pelanneen maalivahtinsa edustalla.
Kuokkaan tuli. Ei se mitään. Tepsi oli kaksi ensimmäistä erää parempi joukkue. Mutta se ilme, mikä punaisella joukkueella oli pelin päätöserässä, antaa lupauksia tulevasta. Vieraspelit 29.11 Kooveetä vastaan ja 5.12 Indiansien vieraina kun pelataan nyt pelatun kolmannen erän lailla, niin tulevat vastustajamme ovat helisemässä ympärillä pörräävien peliveljien puristuksissa. Ykköskentällinen pohjustaa voiton, toinen viisikko varmistaa voiton ja kolmas toimii voiton takuumiehenä. Ja siihen vielä tanakka maalivahtipeli. Kuka meille enää mitään voi? Paitsi Mrs. Ylimielisyys, kaikkien etukäteen pelattujen pelien äiti. No, tuon naikkosen hoitaa kelpo valmentaja Anssi, joka tunkee mokoman eukon kaappiin, lukitsee oven ja nakkaa avaimen jokeen, notta.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.