OLSKIN OLLU

SPV – OLS  ​7 – 11  (4-6, 3-0, 0-5)

Vaan ei ollut. Kuonoon sinun on ottaminen, sanoi toripolliisi, se lyhyenläntä ukko Oulun torin kupeessa Rotuaarilta johonkin suuntaan. Niin tuli pohjoisen poika ja otti viimeisessä erässä tervaleijona-askin Seinäjoen pojilta julmasti haltuunsa.
Ouluhan on vanha tervakaupunki, joka rikastui 1800-luvulla rahtaamalla tervatynnyreitä ympäri maailmaa, aina Englantiin asti. Tuolta ajalta juontuu oululaisten vahva maalivahtien salibandyvalmennus. He kehittivät yhteistyössä Brittein saarten Valioliigan joukkueitten kanssa tavan valella maalivahdit tervalla, jotta pallot tarttuisivat paremmin. Viimeisellä 2-kymppisellä ei uponnut Östermyran* kartanon perillisillä enää mikään. Pahki vedettiin pöljästi. Toiseen erään vaihdettu OLS:n maalivahti otti lopulta kaiken kiinni. Tervanäppi. Hänessä oli sitä pohjoista ulottuvuutta.
Toivoton peli ei ollut, ei todellakaan. Kahden pelatun erän jälkeen punaiset johtivat aivan ansaitusti 7-6. Mr. Gunner eli nuoriherra Lassila neljällä maalillaan kannatteli joukkuettaan oivallisesti. Tässä vaiheessa oli oletus, että Oulun valot (latinaksi Oulula borealis) saataisiin sammutetuiksi. Ensimmäisellä erätauolla valmentaja-Anssi sanoi suojateilleen: ”Ehei poijat, ei salibandya näin pelata. Mennääs tuosta kentän yli että heilahtaa.” Niinpä Speven kääntöpeli oli tervanjuontia vastustajalle.
Viimeiseen erään Oulun liigapelaajien limusiinissa laitettiin pitkät päälle (Northern lights) ja loikkari silmään (extra step to the eye). Tähän ei tällä kertaa vailla omia liigapelaajiaan pelannut SPV pystynyt vastaamaan, vaikka urhoollisesti taistelikin. Myllytys oli hurjaa. Koetettiin siinä sanoa oululaisille heidän omalla murteellaan, että läheppä kalappimaan siitä meijän maalilta. Eihän ne uskoneet. OLS kaunisteli lukemia ihan lopuksi vielä viime hetken rankulla ja klo 60.00 tehdyllä maalilla. Ei SPV siis rumasti hävinnyt lainkaan. Moltihin hyviä kakkosia.
Kahden viikon päästä pelit jatkuvat. Tuplaviikonloppu. Lauantaina 14.11. Rangersia vastaan vierahissa ja seuraavana päivänä Tampesterin salibandy-ylpeys Classic matkaa Seinäjoelle. Tämä peli alkaa klo 17. Be there!
*Östermyra on ruotsinkielinen nimi Seinäjoelle. Dässäpä kevyt kyltyyrivalistus.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.