PIRSKATTI

OLS -SPV 5-6 ja

Vuokatti Ski Teamin harjoitukset valuivat hukkaan. Talvi oli ollut kelien puolesta muutoinkin surkea ja nyt hiihtäjien into lylyn lykkimiseen oli tipo sekä tiessään. He kaikki halusivat ruveta pelaamaan salibandya. SPV:n maalikoostevideot A-poikien peleistä by Rec Kuvauspalvelut olivat tehneet vaikutuksen maajoukkuetason hiihtäjiin ja päävalmentaja Jylhä oli sitä myötä raivoissaan. Lahden MM-fiasko oli aikoinaan itse otettu riski, mutta nyt vieraat voimat olivat ottaneet hiihtäjistä vallan. Säbä tuntui olevan Norjan mahtiin verrattavissa oleva voima.

Mutta minkäs teet? Sauvat vaihtuivat mailoihin, hiihtimet sisäpelikenkiin ja hiihtopoolin rahoilla ostettiin lippuja SPV A:n matseihin. Jopa Salpausselän kisojen järjestäjät miettivät, pitäisikö heidän kutsua Speven A-pojat tänä keväänä kisoihin, jotta saataisiin kunnolla muuta väkeä katsomoon. Voisivatko punanutut osallistua jotenkin viestihiihtoon tai edes mäkihyppyyn, joka lajina todellakin kaipasi Suomessa uutta nostetta. Jos vaikka SPV:n ykkösvitja laskisi kolme rinnakkain tornista alas syötellen samalla tutun taidokkaasti ilmassa toisilleen? Laakson Jaakkoon silmä-käsi -koordinaatiokin pääsisi oikeuksiinsa, kun on tottunut Noposen Visan ilmavista syötöistä useammankin maalin iskemään. Ja tapansa mukaan Eemeli ”Tarzan” Peltonen olisi mäessäkin sen ihan ensimmäisen syötön antaja.

Suomalaisen miehen pahimmat viholliset ladulla ovat edessä näkyvä selkä ja takana kuuluva huohotus. Miksi kärsiä moisesta, kun voi katsoa taidetta pelikentällä? Ja niin tätä kaikkea olivat todistamassa Vuokatti Ski Teamin miehet hiihtohaalareissaan sukset sievästi oven viereen ulkoseinää vasten laitettuna Oulun Kastellihallilla, jossa Speve otti mittaa OLSin jäppisistä. Runkosarjan edellinen peli loka/marraskuun taitteessa Seinäjoella päättyi oululaisille 11 -7.

”Oulun poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston”, lauloi Tuiran tuposlaisten osakunta, vaikkei siellä kyllä ketään Jylhää tai Kuusistoa pelannut.
Mutta Speven poikia siellä oli kentän täydeltä. Kolmas jatkoaikavoitto, ellen pahasti erehdy. Tasan pelattu 60 peliminuutin jälkeen vissiin yhdeksän kertaa, eikä kertaakaan olla hävitty. Aika sankareita. Ski teamin kaverit eivät onneksi turhaan hiihtäneet Vuokatista Ouluun. Saivat vastinetta koko rahalle.

Ja sitten rispektiä A:n organisaatiolle. Vaikka valtakunnallinen tulospalvelu petti, poikain fb ei. Hyvä äijät! Kun koko toiminta tuntuu olevan näin huippuunsa viritettyä, Raitin Ruuneperiä vallan pelijättää mihinkä tämän porukan kans vielä joutuukaan. Superfinaaliin? Voi kauhia paikka.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.