SYNTTÄREILLÄ PUOLIVÄLIERIEN AIKAAN

Puolivälierät, 2. peli

KooVee – SPV 5 – 4 (3-1, 1-1, 1-2)

Voi perhanan perhana. Olin ajatellut tänään lähteä Tampereelle katsomaan poikien toista puolivälierämatsia, mutta sitten tulikin nämä syntymäpäivät. En kehdannut kieltäytyä juhlista, vaikka mieli olisi tehnyt. Näihin juhliin on tuppautunut aika lailla väkeä. Tuttuja toki kaikki ja erittäin hyviä ystäviä keskenään. Tavallisesti heidän kanssaan on ihan hauska vaihtaa ajatuksia ja juhliakin, mutta ei juuri nyt. Minun mieleni ja ajatukseni olivat toisaalla, ei näissä juhlissa.
Vähän kävi sääliksi kekkerien järjestäjiä. Vaikka kuinka yritin peittää oman vähäisen innostumiseni näihin juhliin, näin järjestäjien silmistä, että innottomuuteni oli havaittu. Hävetti. Koetin ratkaista tilanteen siten, että pakenin tuon tuosta sivuhuoneisiin vilkuilemaan puhelintani. Se kun oli viritetty nettiseurantaan poikain pelistä. No niin, ei ollut pelattu kuin nelisen minuuttia niin Koovee totta vie johti jo 2-0. Ei tämän näin pitänyt alkaa, rontti. Olisin totta vie halunnut olla paikan päällä tilannetta seuraamassa.
Sitten taas kahvipöytään ja kaakkua maistelemaan. Siinä yhteisessä seurassa syntymäpäiväsankaria kehuttiin, kuten nyt on tapana. Päivänsankarin erityislahjakkuuksia hehkutettiin ja tulevaisuudensuunnitelmistakin udeltiin. En jaksanut yhtään olla kiinnostunut moisesta, vaan jotain epäselvästi mutisten vetäydyin keskustelusta jälleen toisiin huoneisiin puhelinta taskusta kaivaen. Edellisen juhlahöpinän aikana oli taas tapahtunut jo vaikka mitä. Isännät olivat siirtyneet jo kolme-nolla johtoon ja punaiset vaikuttivat olevan täysin purjeessa. Nyt on poikain jalat jääneet bussiin vai mitä muutakaan tuossa tilanteessa voi tuumata.
Ei mutta mitä sinä täällä yksin teet, kyseli jo eräs tuttuni yllätettyään minut puhelinta vilkuilemasta. Tules nyt tuonne muitten seuraan, kehotti hän kannustavasti. Juhlat jatkuivat. Tiesin, että Tampereella ensimmäinen erä oli takana ja toinenkin jo alkanut. Eipä aikaakaan, kun piti pihalle vähän lähteä happea haukkaamaan. Sisällä kun tuntui olevan muka niin kuuma. Puhelin esiin. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu jo puolitoista erää ja tilanne oli 4-2. Speve oli kaventanut jo maalin päähän, mutta saanut sitten viiden minuutin jäähyn. Onneksi tuona aikana tamperelaiset eivät saaneet kuin yhden maalin. Näköjään ansainneet itselleen pikkukakkosen meidän vitosen aikana. Se onneksi vähän tasoitti puntteja. Voi taivas. Täällä minä kärvistelen syntymäpäivillä, vaikka haluaisin olla katsomossa.
Juhlat jatkuivat. Osa porukoista oli jo lähtenyt seuraavan päivän kiireisiinsä vedoten. Oi miksi minä en voinut vedota samaan? Nyt oli jo pelin kannalta myöhäistä tuota asiaa itkeä. Olin niin ajatuksissani, että otin puhelimeni esiin ihan siinä kaikkien vieraitten läsnä ollessa. Mitä ihmettä sinä sitä luuria oikein kaiken aikaa räpäläät, kyselivät muut. Ympäri taloa ja pihamaata olet se kädessä kulkenut lähes koko juhlien ajan. Mitä ihmeen salaista siellä oikein on? No poikien peliähän minä. Ai, olisit sanonut, tokaisi muuan kuoma. Jos se on niin tärkeää, avataan läppäri ja seurataan loppu sieltä.
Koneen auettua kolmatta erää oli pelattu seitsemän minuuttia tilanteen ollessa 5-3. Seuraavat hetket kuluivat syntymäpäiväsankaria myöten tiukasti koneen äärellä. Siinä nähtiin SPV:n ylivoimaa, kavennusta ja aikalisää. Synttärisankariltakin tiedusteltiin hänen kiinnostustaan salibandyyn. Siitä seurasikin yllättävän pitkä rupeama lajin saloihin perehtyessä. Vieraat saivat aimo annoksen salibandytietoutta. Peli antoi uuden, erikoisen säväyksen koko syntymäpäiväjuhlille.
Niinhän siinä lopulta kävi, että kotijoukkue tämän ottelun lopulta niukasti vei. Koko syntymäpäiviä juhliva väki antoi ison käden Kooveen organisaatiolle. Todella hienosti toimi tuo streamaus. Kuvan laatu pääsi jopa tottumattoman yllättämään ja kaiken huippu oli selostaja. Kaverihan olisi kelvannut vaikka suoraan YLEn urheiluruutuun. Hän oli sujuvasanainen ja vaivautunut opettelemaan vielä pelaajien nimetkin etukäteen. Nyt minulle motkotettiin, että miksen ollut alun alkaen vaatinut läppäriä auki. Salibandyhan on viihdettä parhaimmillaan. Näistä bileistä lupasi osa vieraista tulla jo seuraavaan peliin Seinäjoen urheilutalolle ensi torstaina. Siis kolmen päivän päästä vääntö jatkuu.
Oli sittenkin aika erikoiset ja megeetkin juhlat. Enhän minä olisi voinut niistä millään kieltäytyäkään. Olinhan itse juhlinnan kohde, päivänsankari.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.