THE FIGHTING SONS OF BOMBSHELTER

Rangers, Kirkkonummi – SPV 5-5 (0-1, 4-1, 1-3)

Näiltä lakeuksilta ei turhan usein olla lähdössä läntiselle Uudellemaalle, mikäli SPV:n poikain Instagram -viestejä on tulkitseminen. Joukkueen suuntavaisto olisi tainnut ohjata pelaajalaumaa lähemmäksi Imatraa kuin Kirkkonummen väestönsuojaa, jossa peli pelattiin. Onneksi kokenut Peliveljien luottokuljettaja osasi tyyrätä bussin oikeaan määränpäähän ja lähes yhtä kokenut luottovalmentaja-Anssi ohjeistaa joukkueensa tappion välttämiseen. Tämä oli muuten Speven kolmas tasapeli, kun kuusi matsia on takana.

Tiesittekö, että hävityn jatkosodan jälkeen Suomi joutui ”vuokraamaan” silloiselle Neuvostoliitolle Porkkalan alueen, johon Kirkkonummikin, tai ainakin osa sitä, kuului. Pakkovuokrausta kesti peräti 11 vuotta, kunnes alue palautettiin Suomelle vuonna 1955. Onneksi. Mutta miettikääs, jos palautusta ei olisikaan tehty, vaan alue olisi jäänyt Suurelle Itäiselle. Pelaisimmeko silloin vastakkain vaikkapa Sparta Rangersia, SKA Kirkkonummea tai Dinamo Kyrklättia vastaan? Ja pelaajat voisivat olla niitä hassuja ov- loppuisia, kuten Fetisov, Harlamov, Mihailov, Petrov…vai mitä tähän sanoisivat SPV:n nykypelaajista vaikkapa Noponen, Peltonen, Raitanen, Nyrhinen, Pellinen, Kangasnen?

Pääkallo –sivusto ei kausiennakossaan hellinyt sen kummemmin Peliveljiä kuin Rangersiakaan. Siinä olivat oikeassa, ettei pommarin pojat kirjaimellisesti kotiluolassaan ole helppo vastus. Kohtuullisen syvällä maan alla väestönsuojassaan Rangers kotiottelunsa pelaa. Jämerä paikka.

Tähän piti ihan alkujaan kirjoittaman, että Pohjam’maan pojat pyssyttivät pommarin pojat pihalle puskaan pillittämään. Hyvä ettei itku tullut vierailevalle joukkueelle, kun Kirkkonummi (ruots. Kyrklätt) ei suostunutkaan häviämään. Kovia taistelijoita. Tervetuloa aikanaan toisella kierroksella Seinäjoelle. Jo nyt uskaltaa luvata, että valmennukselle ja huollolle tarjotaan kaffeet.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.