UGH!

Indians, Espoo – SPV 6 – 6 (3-2,1-3,2-1,0-0)

Pelimatka preerialle. Ei ihan tavallinen reissu lakeuksien pojille. Vastustaja West End Indians niin ikään oudompi. Mitä lähemmäksi määränpäätä saavuttiin, sitä tiukemmin poikien nenät painuivat lyttyyn bussin ikkunoita vasten. Missä biisoni? Missä buffalo? Vain vähän maailmaa nähneet ja karun köyhissä oloissa eläneet Pohjanmaan pojat eivät ymmärtäneet, että näillä leveysasteilla kyseisiä eläimiä löytyy vain Korkeasaaresta. Se on eläintarha.
Ainuat B –kirjaimella alkavat kadulla liikkuvat hahmot olivat lähes uhanalainen ja ja alati hupeneva Bluesin liigajoukkueen miehistö. No, ei mennä nyt siihen.
Paikallisella Sioux-päälliköllä oli pahat mielessä. Taisipa miettiä Wounded Kneen tapahtumia. Aikanaan suuressa lännessä intiaanisotien roihutessa inkkarit pöllyttivät jenkit tuossa taistelussa perin pohjin. Tapahtumasta on tehty lukuisia länkkäreitä. Sieltä pohjautuu myös sanonta ”Last man standing”.
Nyt kävi vain niin, että last man standing ja siten John Wayne –arvonimen ansainnut mies olikin Seinäjoen Peliveljien maalivahti. Hän naps nappasi kops koppeja peräti 31 kertaa. Toisaalta vastapuolelta löytyi samanmoinen sankari 29 torjunnalla. Peli päättyi siis kertakaikkisen ratkaisemattomaan ja uskokaa tai älkää, tämä oli jo SPV:n viides jatkoaikapeli tällä kaudella. Yhtään jatkoaikaa ei olla kuitenkaan hävitty!
Tiipii jäi siis varastamatta, vaikka telttakangasta kiikutettiin jo autoon toisen erän jälkeen. Ja eihän nämä inkkarit mitään pahiksia olleetkaan. Koko pelissä tuomittiin vain yksi jäähy. Syy: skalpeeraaminen tai sen yritys. Jälkiveran ja suihkun jälkeen joukkueet kokoontuivat vielä sopuisasti rinkiin rauhanpiippua polttelemaan. Hikitelttaankin olisi menty, mutta siitä pahaisesta ei ollut kuin tukipuut jäljellä. Piippua poltellessa sovittiin, että lopullinen mittelö otetaan sitten toisella kierroksella ensi helmikuussa Seinäjoella. Kyllä on kylmä ajankohta tulla vieraspeliin satuloimattomilla ratsuilla. Jos inkkarit silloin voittavat, saavat telttakankaansa takaisin.
Nyt kymmenen pelin jälkeen SPV:llä on kasassa 12 pistettä. Tasoittava kierros on vielä kesken, mutta joukkue on tällä hetkellä neljäs. Ensi viikonlopun vierasjoukkue Oilers majailee yhdeksällä pisteellään hieman alempana. Tuo peli pelataan Urheilutalolla klo 13 alkaen. Väen on syytä rientää paikan päälle katsomaan, kuinka Suomen Edmonton ja sen kuuluisa ketju Tikkanen-Kurri-Grezky liukastuvat omaan öljyynsä (tai pahimmassa tapauksessa paistavat upporasvassa isäntäjoukkueen).

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.