SPV tekee hyvää – Operaatio Joulun Lapsi

Seinäjoen Peliveljet osallistuu Operaatio Joulun Lapsi ”kenkälaatikkolahjakeräykseen”.

Keräyksen idea on kenkälaatikkoon pakattava joululahja, joka toimitetaan Euroopan köyhimmille lapsille, jotka asuvat Romaniassa ja Moldovassa hökkeleissä ja maalattiaisissa majoissa ja tuberkuloosisairaaloissa tai muissa laitoksissa. Vuosittain Operaatio Joulun Lapsi – keräys tavoittaa tuhansia lapsia.

SPV:n naisten ja miesten joukkueen pelaajat sekä hallituksen jäsenet ovat päättäneet lahjoittaa henkilökohtaisesti keräykseen rahaa, että vähintään 10 kenkälaatikkolahjaa saadaan eteenpäin köyhille lapsille lähetettäväksi.

Kenkälaatikkoon pakataan suositusten mukaisesti vaatteita, leluja, koulutarvikkeita, hygieniatarvikkeita sekä karkkia.

Yhden laatikon arvo on noin 40e. Pelaajat myös käyvät itse valitsemassa lelut ja muut laatikkoon pakattavat tarvikkeet.

SPV haluaa näyttää omalla esimerkillään, että me, joilla asiat ovat hyvin ja kotona kaapit täynnä tavaraa, voimme antaa jotain heille joilla ei ole juuri mitään. Näille Romanian ja Moldovan lapsille ei kukaan muu anna joululahjoja.

Perjantaina kokoontui Prisman leluosastolle lahjatavaroita valitsemaan liigajoukkueen pelaajat Sami Koski, Juha Kivilehto ja Jyrki Holopainen, naisten joukkueen pelaajat Aino Salonen ja Iida-Maria Pajukoski sekä hallituksen jäsen Tuulikki Kangasluoma ja media- ja viestintäryhmästä Toni Kivistö.

Yksi ihminen tuntee helposti voimattomuutta maailman köyhyyden ja varsinkin lapsiin kohdistuvan kurjuuden edessä. ”Yhdessä voimme enemmän” – sopii tähänkin tilanteeseen, toteaa Kangaluoma.

Lahjojen keräyspuuhissa olleet pelaajat totesivat yhdessä, miten hyvä on välillä pysähtyä miettimään, mitä voimme tehdä niiden hyväksi, joilla asiat eivät ole niin hyvin kuin meillä. Jokainen antakoon sen mukaan, miten tärkeäksi asian kokee, päättää Pajukoski.

Keräyksen vastaanottopisteet sulkeutuvat maanantaina 10.11., eli vielä ehtii osallistua operaatioon. Auttaa voi myös maksamalla lahjoituksen tilille. Keräys on kansainvälinen, ja se toteutetaan yli sadassa maassa. Suomessa toimeenpanijana on Patmos Lähetyssäätiö. Tarkemmat ohjeet ja vastaanottopisteet löytyvät www.joululapsi.fi -sivulta.

Kuvassa vasemmalta Iida-Maria Pajukoski, Juha Kivilehto, Jyrki Holopainen, Sami Koski ja Aino Salonen. Kuva: Toni Kivistö.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.