Classic kumoon Urheilutalolla

SPV palasi lauantaina voittokantaan  edellisviikonlopun Oilers -tappion jäljiltä hienoimmalla mahdollisella tavalla: yli 900 katsojan edessä taipui hallitseva ja kuusinkertainen Suomen mestari Classic lukemin 6-4 (1-0, 4-1,1-2). Samalla varmistui se, että SPV on tällä kaudella voittanut vähintään kertaalleen kaikki joukkueet F-liigassa. Classicia varten siihen tarvittiin tämän kauden F-liigassa kolmas yritys, sillä edellisissä otteluissa Classic oli SPV:n johdosta huolimatta aina kirinyt viimeisessä erässä ohitse. Nyt niin ei enää käynyt, vaikka tälläkin kertaa nähtiin takaa-ajo ja erittäin jännittävä kolmas erä. Peliveljet ovat kuitenkin tällä hetkellä erittäin fyysinen ja joukkueena yhteen pelaava joukkue, joka osaa huikean maalivahtinsa Rasmus Hasun edessä puolustaa niin, että kärkikamppailutkin kääntyvät lopulta kolmen pisteen voitoiksi.

Illan kamppailussa SPV otti heti komennon ja vei eka erän voiton Konsta Haukkalan upealla yläkulmatalletuksella. Myös toinen erä rävähti käyntiin SPV merkeissä, kun jo 10 sekunnin kuluttua aloituksesta Jukka-Pekka Pelto-Arvon oivalluksesta kapteeni Janne Aution rystysläissy upposi takakulmaan. Lisää seurasi vielä Eero Karjanlahden alustuksesta ja Peter Kotilaisen toimesta, ennenkuin Classic sai ylivoimalla kuparisen rikki. Sitten osui taas Kotilainen-Karjanlahti akseli, ja taas myös Classic ylivoimalla. Erän loppupuolella Didrik Lillas katkoi upeasti ja purjehti keskustaan jakaen Pelto-Arvolle, joka kanttasi SPV:n jälleen kolmen maalin johtoon.

QD6A7421

Eemeli Karjanlahti ja Peter Kotilainen järjestelivät kaksi maalia Classicia vastaan. Kuva: Juha Käenmäki

Kolmannen erän aluksi Classic osui heti ja erästä tuli illan vaikein SPV:n kannalta. Kun 7 minuuttia ennen loppua Classic osui vielä uudestaan, jännitys nousi käsinkosketeltavaksi lähes täpötäydessä Urheilutalossa. SPV kuitenkin kesti ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo iski viimeisen niitin tyhjiin minuutti ennen loppua.

SPV:n parhaana palkittiin ties monennenko kerran tällä kaudella maalivahti Rasmus Hasu. Hasu ottikin ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden haltuunsa ja kommentoi ilmeisesti Pääkallo.fi:n keskustelupalstalla käytyä keskustelua SPV:n orastavasta maalivahtiongelmasta. Lehdistötilaisuuden voit katsoa täältä:

Vaikka täydet kolme pistettä eivät nostaneet SPV:n sarjasijoitusta vielä kuutospaikalta, se tarkoitti kuitenkin sitä, että Peliveljet taistelevat muutaman vuoden tauon jälkeen täysillä vähintään pudotuspelien kotiedusta eli sijoituksesta neljän sakkiin. Taistelu jatkuu ensi viikonloppuna jälleen vierastuplalla, kun SPV matkustaa Nokian Krp ja FBC Turun vieraaksi perjantaina ja lauantaina. Kotona pelit jatkuvat la 18.2 Lasbia vastaan.