Classic maalidrillerissä parempi

SPV koki kirvelevän kotitappion 5-6(4-3,1-2,0-1), kun hallitseva mestari Classic haki kaikki pisteet Seinäjoelta kolmannen erän viime minuuttien maalillaan.

SPV tuli otteluun pirteästi, kun Classicin Eemeli Salin otti itselleen harvinaisen erikoisen jäähyn taklaamalla hyökkäyspään maalin takana Juuso Keskistä olkapäällä päähän. Tilanteesta tuomitusta 2+2 jäähystä SPV rankaisi kahdesti, ensi Peter Kotilaisen ja sitten Juuso Keskisen toimesta. Ja jo vain pari minuuttia myöhemmin Miika Latvala rakenteli hyvällä pelaamisellaan paikan Aapo Lokasaarelle, jonka unelmaveto upposi aivan maalin kattoon. Tämän jälkeen Classic sai myös pelistä kiinni ja hyödynsi SPV:n tässä pelissä heikommin onnistuneen viisikkopuolustamisen virheet. Ensin se kuroi tilanteen nopeasti 3-2:een ja Kotilaisen osuttua toistamiseen siirretyn rangaistuksen aikana Classic kuittasi jo seuraavassa vaihdossa, eli tauolle mentiin 4-3 lukemissa.

Toisessa erässä maalitehtailu tasaantui, mutta SPV:n kannalta väärään suuntaan, kun tamperelaiset ensin tasoittivat ja menivät sitten myös johtoon SPV:n helpohkojen virheiden avittamana. Juho Repo toi kuitenkin Peliveljet vielä tasoihin ennen toista erätaukoa.

Kolmannen erän ainoaksi maalimerkinnäksi jäi kirvelevästi reilut kaksi minuuttia ennen päätöstä Classicin nopealla vaparioivalluksella tekemän osuma. Ottelun käsikirjoituksen mukaisesti SPV puolustus nukkui tilanteessa niin, että parhaaseen sektoriin unohdettin vastustaja, jolle laidasta tuomitussa vaparissa riitti yksi nopea levittävä syöttö.

Tappio luonnollisesti jätti kirpeän maun kokonaisuudesta, johtihan SPV ottelua alussa jo selvästi ja kun omiin valui aika monta helpohkoa maalia, ottelu on helppo nimetä kauden karvaimmaksi tappioksi.

Ottelupöytäkirjaan pääset tästä.

SPV pääsee kuitenkin nopeasti hakemaan hyvitystä kokemaansa, sillä joukkue matkustaa jo lauantain Lahteen Lasbin vieraaksi. Lahdesta lähivuosien historia on ollut SPV:lle varsin synkkä, eli kolmeen vuoteen ei ole Lahdesta voittoa pystytty kairaamaan, joten nyt joukkue pääsee purkamaan kiukkuaan todellisen haasteen eteen.

Reilun viikon päästä pelit jatkuvat tuplapeliviikonloppuna kotihallissa Oilerisia ja Tepsiä vastaan, eli nyt punnitaan Peliveljien kunto joka tasolla ennenkuin joukkue siirtyy joulunviettoon.

Kuva: Juha Käenmäki