SEURAAVA OTTELU:
SEURAAVA KOTIOTTELU:

Esittelyssä MM-joukkueen SPV-hyökkääjä Mikko Kohonen

Esittelyssä SPV:n MM-edustaja Mikko Kohonen

Tänään alkavien salibandyn MM-kisojen kunniaksi SPV esittelee joukkueensa edustajat Suomen MM-joukkueessa. Ensimmäisenä esittelyssä on näistä MM-tasolla menestynein ja pisimmän uran maajoukkueessa pelannut hyökkääjä Mikko Kohonen.

Mikko Kohonen on Jyväskylän Happeen kasvatti. Ennen Seinäjoelle siirtymistään Mikko pelasi ainoastaan Happeessa. Ura liigatasolla alkoi jo B-juniori-ikäisenä, ja Kohonen ehti edustaa Happeeta yhteensä kymmenen kautta ennen siirtymistään Peliveljiin.

Peliveljiin Kohonen siirtyi kaudeksi 2007-08, eli samalle kaudelle, jolle tuolloin peliuransa lopettanut Tommy Koponen siirtyi SPV:n päävalmentajaksi. Koponen kuvaileekin Kohosta lämpimästi ja alusta asti pelaajaksi, jonka kanssa valmentajan on ollut helppo toimia, kuitenkaan tarkoittamatta sitä, etteikö myös tarvittaessa kissaa uskalleta nostaa pöydälle.

– Mikon siirtyminen Peliveljiin on kiistatta yksi tärkeimmistä siirroista ajatellen SPV:n nousujohteista menestystä liigassa aina mestaruuteen asti. Hän oli alusta asti pelaaja, joka uskoi vakaasti siihen, että täällä voidaan voittaa mestaruus ja on myös tehnyt töitä sen eteen joka tasolla, vuodesta toiseen, Koponen kuvailee Kohosen merkitystä SPV:lle.

– Edelleen Mikko on joukkueelle tärkeä mies, mutta ehkä siinä mielessä ei enää niin erottuva, että ekoilla kausilla hän oli se keulakuva, joka uskalsi ääneen jo tavoitella mestaruutta, kun muut vielä miettivät, olisiko se mahdollista. Tätä nykyä luonnollisesti koko joukkueen on helpompi asettaa tavoite korkealle, kun on jo saatu maistaa menestystä. Mutta nykyisin Mikon panos myös taustoilla on vaan kasvanut, eli hänellä on todella merkittävä rooli liigajoukkueemme menestyksessä edelleen, Koponen valottaa.

Kohosella on nyt menossa jo kuudes kausi SPV:ssä. Tälle ajanjaksolle hän on ehtinyt saavuttaa SPV:n kanssa yhden mestaruuden, yhden hopean, kaksi pronssia sekä yhden Suomen Cupin voiton. Kun maajoukkueessa on tullut samaan aikaan kaksi MM-kultaa, voidaan perustellusti puhua menestyvästä urheilijasta ja hedelmällisestä yhteistyöstä pelaajan, seurajoukkueen ja maajoukkueen kesken. Kohonen tunnetaankin myös äärimmäisen tunnollisena pelaajana, joka ei jätä mitään peliä pelaamatta, ellei kroppa ole siinä tikissä, ettei kentälle yksinkertaisesti vaan pysty. Yksi tuollainen kova koettelemus SPV-uralla hänen kohdalleen osui kaudelle 2008-09, kun tammikuun lopulla hänen polvestaan repesi etummainen ristiside. Tuolloin peleistä tuli pakollinen yli puolen vuoden huili, vaikka Kohonen yrittikin pelata mm. erikoistuella vielä jonkun pelin. Tästäkin hän kuitenkin kuntoutui ja pitkä ura jatkuu edelleen, parhaillaan siis MM-jahdissa Sveitsissä.

SPV:ssä Kohonen on takonut vuodesta toiseen kovat tehot. Ennen tätä kautta hän on ehtinyt takoa jo 258 tehopistettä. Happeen kaudet mukaan luettuna tehot salibandyliigassa ovat ennen tätä kautta huikeat 569 tehopistettä, joista maalien osuus on 362 kappaletta. Ja tarina jatkuu. Tällä kaudella ”pikku-Kohonen” on koonnut yhdeksässä ottelussa 13+7=20 tehot.

Mikko Kohonen on salibandymies ja urheilija suurella U:lla. SPV ylpeänä esittelee Mikko Kohosen ja toivoo miehelle terveyttä ja vielä pitkään jatkuvaa uraa lajin parissa. Ja MM-kisojen jälkeenhän on tarjolla vielä tälläkin kaudella sekä Suomen Cupin että salibandyliigan tittelit. Onnea ja tsemppiä näihin kaikkiin haasteisiin, Mikko! Ja ennen kaikkea: KIITOS!

Mikko Kohosen maajoukkueen pelaajakorttiin pääset tästä.

Pääyhteistyökumppanit

Katso kaikki kumppanit

SPV Salibandy Oy

etunimi.sukunimipeliveljet.fi
0500 548646
Suntionpolku 2, 60200 Seinäjoki
2626222-8

SPV Salibandy Oy on miesten Salibandyliigan kolminkertaisen Suomen mestarijoukkueen, Seinäjoen Peliveljien (SPV), myynti-, markkinointi- ja hallinnointiyhtiö. Urheiluyhtiö, joka haluaa olla kehityksen kärjessä ja tiennäyttäjänä tässä yhdessä Suomen harrastetuimmista ja nopeimmin kasvavista lajeista.