Indians keräsi täyden potin Seinäjoelta

SPV – Indians 8-14 (1-3, 4-5, 3-6)

Seinäjoen Peliveljet kohtasi sunnuntaina Salibandyliigan ja Suomen Cupin yhdistelmäottelussa Indiansin. Indians keräsi ottelusta täyden pistepotin lukemin 8-14 ja jatkaa näin ollen Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Peli oli alusta asti Indiansin hallussa. Luova hyökkäyspeli avasi vieraille paljon maalipaikkoja ja ensimmäisen erän jälkeen ”heimo” johti ottelua 1-3. SPV:n 1-2 kavennus oli nuoren hyökkääjälupaus Juuso Keskisen ensimmäinen maali miesten salibandyliigassa.

Toisen erän alku näytti valoisalta kun Mikko Kohonen kavensi tilanteeksi 2-3 ajassa 20:07. Vain hetki myöhemmin alkoi kuitenkin Indiansin maalijuhlat. Korkea karvaus ja oman pään virheet kostautuivat ja Indians takoi 12 minuutissa tilanteeksi 2-8. Koponen reagoi tilanteeseen vaihtamalla maalinsuulle Hannes Hannulan. Peliveljet sai hetkellisesti tilanteen haltuun ja kipusi erän lopussa kolmen maalin takaa-ajoasemaan. Toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 5-8.

Ottelun viimeinen erä oli Indiansin maalijuhlaa. Pelimiehen kympille lähdettäessä Inkkarit johtivat ottelua jo 6-12. Kavennusta haettiin vielä ilman maalivahtia mutta Indians vastasi kiriyritykseen viimeistelemällä kaksi maalia tyhjiin. Karjala ja Hakala saivat vielä kaunisteltua loppunumeroita ja ottelu päättyi lopputulokseen 8-14.

SPV:n tehokkaimpia olivat tänään 4 maalisyöttöä antanut Sami Koski ja kolme maalia iskenyt Mikko Kohonen.

”Jossain vaiheessa saatiin hyvin tiloja ja homma hanskaan, kivuttiin vähän takaa-ajoasemaan. Indians on kuitenkin taitava porukka ja viimeisteli tänään paikoistaan. Kyllä tästä jäi aika huono maku. Tarkkoituksena oli pelata puolustuksen kautta ja karvata ylhäältä. 14 maalia tuli omiin niin tässä on aika paljon kotiläksyjä. Pelin kokonaiskuvaa ajateltuna meillä tuli harmillisiin paikkoihin virheitä ja kaverille pienia onnenkantamoisia. He ansaitsivat voittonsa. Peli pitäisi olla meidän hallussa mutta tässä pelissä se ei ollut sitä missään vaiheessa.” –Mikko Kohonen

”Tottakai tämä herättää ajatuksia. Kauas pitää mennä että ollaan kotona viimeksi hävitty näin rumasti. Kaikki, jotka katsoivat peliä, tietää että lukemat oli oikeat. Tänään kävi niin että pelirohkeus puuttui kun kaverilla oli homma hallussa. Helppoja asioita ruvettiin varomaan ja silloin tulee tälläisiä tuloksia. Indians näytti tänään kuinka pelataan salibandya. Tärkeintä on ottaa nyt lusikka kauniiseen käteen ja ruveta hommiin. Uskon että nyt harjoitellaan kaksi viikkoa hyvin.” –Tommy Koponen

Joukkueen kuopus, 17-vuotias Juuso Keskinen sai vuolaasti kehuja konkari Kohoselta: ”En ymmärrä miksi hän ei pelaa maajoukkueessa. Urani aikana ensimmäinen 17-vuotias, joka on oikeasti urheilija ja pelaa kuin mies.”

SPV:n liigataival jatkuu perjantaina 10.11. vierasottelulla EräViikinkejä vastaan. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihteestä tai Fanseatista klo 18:30