Kaksi voittoa, neljä pistettä

Runkosarja kaartaa viimeiselle suoralle ja SPV:n osalta viimeinen kotiottelu pelattiin sunnuntaina Westend Indiansia vastaan. Pudotuspelihenkeä oli ilmassa ja peli oli alusta loppuun kiihkeä. Lopputulos oli rangaistuslaukauskisan jälkeen 6-5 SPV:n hyväksi (2-2, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0).

Peli alkoi varsin mukavasti, kun Eero Karjanlahti toimitti palloa maaliin jo toisella peliminuutilla. Toinen maali syntyi hienon yksilösuorituksen seurauksena, jonka tarjoili Santeri Uusi-Laitila nousulla omasta päästä. Indians pääsi tulostaululle kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Jasper Auvinen riisti pallon SPV-puolustukselta ja laukoi sen maaliin. Pian peli olikin tasan Anton Rothin mikkokohosmaisen ohjauksen myötä.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, tulosta se ei kuitenkaan tuottanut. Johtomaali saatiin aikaan, kun Inkkari-pelaaja komennettiin jäähytuolille uudestaan ja ylivoimalla Riku Hakanen löysi Jukkis Pelto-Arvon maalin edestä. Vieraiden Juuso Kekki nosti joukkueensa tasoihin ja johtomaaliakin tarkasteltiin videolta. Sitä ei tullut ja näin päätöserään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta.

Kolmannen erän alku ei ollut sitä mitä haluttiin, vaan Rasmus Pasanen löi rebound-pallon sisään ensimmäisellä minuutilla. Tilanteet voivat muuttua nopeasti ja niin kävi, kun ensin Aaro Tammiranta tasoitti ja seuraavassa vaihdossa Jeri Heikkilän kuti kaukaa ohitti Indians-vahdin. Keltapaidat saivat ylivoimalla pallon maaliin 48 minuutin täyttyessä, mutta toistamiseen videotarkistus oli SPV:n puolella. Kun kolmatta erää oli kuusi minuuttia jäljellä, Kamux-mies Petr Majer ohjasi tasoitusmaalin ja tätä ei videotarkistuskaan vienyt pois. Pelistä oli haussa kolme pistettä, joten viimeiset minuutit pyöritettiin ilman maalivahtia. Tolppalaukaus saatiin, mutta niitä ei lasketa. Jatkoaika pelattiin maaleitta ja 893 katsojaa saivat loppuun asti viihdykettä rangaistuslaukausten muodossa. Rankkarikisa oli vahvaa tekemistä, ja SPV:n jokainen laukoja onnistui vuorollaan Hasun torjuessa kaksi kolmesta vieraiden yrityksestä. SPV:n maalit tekivät Pelto-Arvo, Hakanen, Repo ja Autio.

Tehot jakautuivat tasaisesti eikä kukaan päätynyt useampaan kuin yhteen pisteeseen. Indiansin tehokkain pelaaja oli Jasper Auvinen pistein 1+2. Rasmus Hasu torjui 16 kertaa ja Mikko Kirvesniemi 13 kertaa.

Maalikooste

Tulospalvelu

5L9A2064.CR3

Maanantai-iltana olikin jo seuraavan pelin vuoro Oulussa OLS:ia vastaan. Tuloksena oli toinen perättäinen jatkoaikavoitto lukemin 3-4 (2-2, 0-1, 1-0, 0-1).

Alussa jalat olivat unohtuneet bussin puolelle ja peli lähti käyntiin keltaisten hallussa. OLS loi useita maalipaikkoja ja teki myös ensimmäisen maalin heti 53 sekuntia avausvihellyksen jälkeen, asialla kapteeni Olli Kinnunen. SPV:n ensimmäinen kunnon maalipaikka saatiin aikaan ajassa 8:12 ja se myös hyödynnettiin, kun Juuso Keskinen löysi Riku Hakasen maalin kulmalta. OLS löi riparit sisään toistamiseen ottelussa, kun käynnisteltiin erän viimeinen vitonen, maalintekijänä Anssi Välitalo. Pian tämän jälkeen nähtiin ensimmäinen rangaistus ja SPV pääsi ylivoimalle. OLS:n Eetu Ijäs pääsi vaaralliseen läpiajoon alivoimaisena, mutta Hasu pelasti tilanteen ja eipä aikaakaan, kun pallo löytyi vastakkaisesta verkosta Pelto-Arvon toimittamana.

Toisesta erästä muodostui myös tasainen ja vauhdikas. Maaleja nähtiin vain yksi kappale ja siitä vastasi Peliveljet. SPV-hyökkäykselle avautui paljon tyhjää tilaa ja Keskinen viimeisteli hyökkäyksen maaliin tehden samalla liigamaalinsa numero 100. Loppuun päästiin vielä ylivoimalle, ja vaikka lupaavan näköinen paikka saatiin luotua viime sekunneilla, tauolle mentiin yhden maalin johdossa. Peli oli hallussa viimeisen erän loppuun asti, kunnes OLS alkoi pyörittämään pakkopeliä ilman maalivahtia ja Eetu Ijäs sai tasoitettua ottelun vain 11 sekuntia ennen loppua. Jatkoaika päättyi voitokkaasti Konsta Haukkalan ratkaisuun.

Ykkösketjun kolmikko Haukkala, Keskinen ja Hakanen keräsivät kaikki tehot 1+1, OLS:n tehokkain oli Iiro Savela kahdella syötöllä. Hasulle kertyi 18 torjuntaa ja Iiro Rantaniemelle 12.

Maalikooste

Kahden pelin saldona on siis neljä pistettä. Se on kaksi pistettä tavoitetta vähemmän, joka ei varmasti täysin tyydytä joukkuetta. Runkosarjan sijoitus ratkaistaan päätöskierroksella lauantaina 9.3. Silloin matkataan Tampereelle Classicin vieraaksi.