Kauden kuudes voitto rankkareilla, nyt kaatui sarjakärki TPS

Ennen ottelun alkua luovutettiin kiitoskuva Seinäjoen veripalvelulle. SPV on kampanjoinut koko syksyn verenluovuttamisen puolesta, ja siihen ovat ottaneet myös osaa niin valmennus kuin joukkueen kapteenistokin. Kuvan luovutti SPV Salibandy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sami Pakkala ja vastaanotti Seinäjoen Veripalvelusta Anu Keisala.

Itse pelikentällä SPV lienee lähellä jonkin sortin ennätystä, kun joukkue otti jo kauden kuudennen voittonsa rankkareilla. Tänään vastustajana oli ei enempää eikä vähempää, kuin sarjakärki TPS, joka kylvetti Peliveljiä vielä kauden ekassa kohtaamisessa lukemin 11-5. Tänään SPV kuitenkin näytti alusta asti, että kylvetystä ei nyt ole tulossa, vaan tänään taistellaan jokaisesta sentistä kentällä. Loppulukemien 5-4 vl (1-3,1-1,2-0, 1-0)taakse sisältyi melkoinen määrä jos jonkinlaisia käänteitä ja tilanteita.

QD6A9387

Avauserässä TPS aloitti maalinteon, mutta SPV kuittasi varsin nopeasti Aaro Tammirannan hyvällä oivalluksella, jonka Juuso Keskinen iski sisään. Tämän jälkeen ottelussa alkoi tunteet lämmetä, ja näin kävi valitettavasti myös erotuomareille. Ainakin kotikatsomon mielestä SPV sai hiukan heppoisen jäähyn, jonka lopuksi TPS laukoi, ja pallo kimmahti Rasmus Hasun kypärästä SPV puolustajan kautta maaliin. Tästä ei kulunut kahtakaan minuuttia, kun SPV sai jälleen jäähyn, ja nyt kentällä olevien Peliveljienkin oli tätä liian vaikea sulattaa sillä seurauksella, että Peter Kotilainen lähti istumaan jäähyä protestoinnista. Näin SPV oli yhtä-äkkiä alivoimalla kahden pelaajan vajaana. Tätä ei TPS jättänyt käyttämättä, vaan iski ylivoimalla jo lukemat jo 1-3:een. SPV kesti kuitenkin lopun ylivoiman ja erätauolle lähdettiin varsin erikoisista lukemista siihen nähden, mitä peli oli viidellä viittä vastaan.

QD6A9594

Toisessa erässä SPV iski kavennuksen Janne Aution lyötyä Miika Latvalan laukauksen riparin sisään. TPS kuitenkin iski vielä takaisin kertaalleen ja kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin takaa-ajoasemasta. SPV osoitti erinomaista kirikykyä ja sitkeyttä jälleen kerran ja ensin ylivoimalla Peter Kotilainen laukoi Sami Kosken syötöstä kavennuksen, ja vajaat neljä minuuttia ennen varsinaista peliaikaa oli itse syöttämässä Konsta Haukkalalle  paikkaa keskustaan, josta ”Kona” kanttasi pallon takatolpan juureen.

Jatkoajan aluksi SPV rakensi manion paikan Aaro Tammirannalle, mutta ratkaisun aika ei ollut vielä siinä, vaan mentiin voittolaukauksille. Niissä SPV:ltä onnistuivat tänään Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Kotilainen, Haukkala ja Sami Koski. Kun Rasmus Hasu laittoi jälleen luukut kiinni kolmen TPS onnistujan jälkeen, SPV sai juhlia kauden kuudennetta pilkkukisan voittoa. Voittolaukauskisassa nähtiin varsin erikoinen episodi, kun TPS hankki Konsta Haukkala onnistuneen laukauksen jälkeen Haukkalalle jäähyn väärästä varusteesta. Haukkala ei käyttänyt laukausta antaessaan suojalaseja. Episodista voit lukea lisää Pääkallo.fi:n sivustolta.

QD6A9631

– Pystyttiin pienillä ketjumuutoksilla pelaamaan jälleen nousujohtoinen ottelu, jossa löydettiin taas tapa tulla takaa tasoihin ja ratkaista voittolaukauksilla. Joukkue on kasvanut voittojen myötä ja tottakai sarjakärjen voittaminen, etenkin Turun konttauksen jäljiltä on aina makeaa, kommentoi SPV valmennuksesta Tommy Koponen ottelua.