Kolme pistettä Kokkolasta, kotona jäätiin tyhjin käsin

Lauantaina pelattiin Väli-Suomen Vääntö poikkeuksellisesti Kokkolassa. Nibacos oli järjestänyt hienot puitteet onnistuneelle ottelutapahtumalle, ja sen kruunasi Peliveljien voitto. SPV oli valtaosan ottelusta tappioasemassa, mutta viimeisillä minuuteilla tulos saatiin käännettyä oikein päin. Vähämaalisen pelin lopputulos oli 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

Avauserän ainoan osuman teki Happeen Eppu Suhanto laukauksella tolpan juureen. Tasoitusmaalia saatiin odotella melkein toisen erän loppuun, kunnes Jonne Junkkarinen sai rangaistuksen ja Juuso Keskinen pääsi näyttämään kokkolalaisyleisölle pohjalaista maalintekotaitoa. Junkkarinen kuittasi jäähynsä siirtämällä Happeen uudestaan johtoon puoli minuuttia ennen erän päätöstä ja näin tauolle päädyttiin yksi maali perässä.

Tappioasemassa mentiin viimeiselle vitoselle saakka ja maalivahdin pois ottaminen alkoi näyttämään vääjäämättömältä. Miika Latvala ei siihen halunnut ryhtyä, vaan laukoi tasoitusmaalin puolesta kentästä ajassa 56.32. Kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia, erotuomari nosti kätensä ylös Happeen siirretyn rangaistuksen merkiksi. 6v5-peli tuotti toivotun tuloksen, kun ajassa 58.35 Sami Koski löysi keskeltä Viljami Järvikankaan, joka löi kolmen pisteen arvoisen pallon maaliin. Tasoitusmaalia ei enää syntynyt, ja SPV juhli voittoa Kokkolassa.

Tehokkaimmat pelaajat olivat SPV:n Sami Koski kahdella syötöllä ja Happeen Jonne Junkkarinen tehoilla 1+1. Molemmat maalivahdit torjuivat 12 kertaa.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Tulospalvelu

5L9A8668.CR3

Sunnuntain LASB-ottelu ei noussut kauden parhaiden pelien joukkoon. Valkopaitainen lahtelaisporukka tuli ja vei pisteet maalein 6-7 (1-2, 3-2, 2-3).

Ensimmäisessä erässä molemmat pääsivät tulostaululle, vaikka maaleja teki vain LASB. Neljän minuutin jälkeen Konsta Lehtonen laukoi pallon parrun alle ja kolme minuuttia myöhemmin Tiitus Salokangas teki maalin edestä toisen. Pian nähtiin yksi kauden erikoisimmista maaleista, kun Tatu Havulan syöttö päätyi LASBin omaan maaliin.

Heti toisen erän alkuun nähtiin tasoitus Konsta Haukkalan toimesta ja hetken kuluttua Juho Repo laukoi kauden ensimmäisellään SPV:n johtoon. LASB tasoitti minuutin päästä, kun Atte Raappanan kevyehkö laukaus livahti maaliin. Jeri Heikkilän kauden toinen maali siirsi SPV:n uudestaan johtoon, mutta taaskaan ei kulunut kuin sekunteja, kun Juho Rantala sijoitti pallon etuyläkulmaan.

Tasatilanteessa edettiin pitkälle kolmanteen erään, kunnes LASB pääsi 2vs1-hyökkäykseen, ja Niko Einiö päätti sen tuloksekkaasti. Juuri ennen pelimiesten kymppiä Haukkala tasoitti ylivoimalla. Ajassa 52.09 pallo pelattiin maalin eteen Joonatan Surakalle, joka vei lahtelaiset johtoon. Se johto piti viimeisille minuuteille, ja tällä kerralla maalivahti jouduttiin vetämään vaihdon puolelle. Kauaa ei tasoitusmaalia kuitenkaan ehditty hakea, vaan pallo löytyi hyvin pian tyhjästä SPV-verkosta. Haukkala viimeisteli vielä hattutempun loppuun, mutta se ei riittänyt pelastamaan tilannetta. Kaikki kolme pistettä lähtivät Lahtea päin.

Haukkala teki hatullisen ja Riku Hakanen alusti kolme osumaa, LASBin tehokkain oli Konsta Lehtonen tehoilla 1+2. Ossi Lallukka torjui 13 kertaa ja kolmannen erän pelannut Rasmus Hasu 5 kertaa. LASBin Santtu Pohjoselle kirjattiin 22 torjuntaa.

Maalikooste

Seuraava ottelu pelataan kahden viikon kuluttua 10.2. vieraissa Oilersia vastaan. Seuraava kotipeli nähdään maanantaina 12.2. ja silloin vastassa on Nokian KrP.