Pisteet espoolaisten mukaan

Joulukalenterin 9. luukusta löytyi tällä kertaa Esport Oilers, jota vastaan lähdettiin taistelemaan pisteistä. SPV:lle ei ottelusta jäänyt käteen enempää kuin luu ja sisupuukko, nimittäin Oilers voitti vähämaalisen pelin maalein 2-4 (2-1, 0-1, 0-2).

Ensimmäisessä erässä riitti tapahtumia ja molemmat joukkueet saivat paljon laukauksia aikaan. Avaustahdit määritti SPV ja Eero Karjanlahti, joka pääsi nokikkain Oilers-vahti Markus Laakson kanssa, ja ujutti pallon maalikehikon sisäpuolelle. Johtoasema kesti vain 25 sekuntia, jonka jälkeen Markus Markkola tasasi puntit. Kaksi minuuttia myöhemmin Karjanlahti sai pelattua pallon Aaro Tammirannalle hyvään tekopaikkaan, ja Tammiranta siirsi SPV:n uudestaan edelle.

Toista erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Justus Kainulainen teki sen, minkä on tehnyt monta kertaa aiemminkin salibandykentillä ja laukoi pallon maaliin. Oilersilla oli paikkansa myös johtomaaliin, mutta SPV-puolustuksen peitot, onnistunut maalivahtipeli ja hieman myös hyvä tuuri pitivät maalin puhtaana ja tauolle siirryttäessä peli oli tasan 2-2. Kolmannessa erässä Oilersin tekemä johtomaali hylättiin haaston seurauksena, mutta pian tämän jälkeen Aaro Astalan laukaus löysi tiensä verkkoon. Tässä tilanteessa edettiin loppuminuuteille asti, mutta tasoitusmaalia ei päästy kunnolla hakemaan, sillä väärän vaihdon aiheuttama jäähy tukahdutti kirin. Justus Kainulainen viimeisteli ylivoimalla loppulukemat 2-4:ään ja pisteet matkasivat Espooseen.

SPV:n paras pistemies oli Eero Karjanlahti (1+1), Oilersista kahden pisteen iltaa viettivät Justus Kainulainen (2+0) ja Aaro Astala (1+1). Rasmus Hasu torjui 17 kertaa ja Markus Laakso 11 kertaa.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Tulospalvelu

– Pitää olla ylpeä joukkueesta, joka löi itsensä likoon tällä tavalla. Neljäs peli kahdeksaan päivään on pojilta kova suoritus. Kuitenkin fyysinen Oilers vastassa, joka on hyvä hyökkäämään ja pystyttiin puolustamaan näin hyvin, siihen olen tänään eniten tyytyväinen. Totta kai harmittaa, että ei paikoista tehty, koska tällaisessa huippupelissä pitää olla maalivahtipeli ja puolustus kunnossa ja pitää olla tehokas omissa maalipaikoissa. Kaksi ensin mainittua toimivat tänään, mutta tehokkuus puuttui ja se jäi harmittamaan, kommentoi päävalmentaja Jori Isomäki.

Maalintekoa päästään yrittämään taas seuraavana viikonloppuna, kun matka käy etelän suuntaan. Edessä on kaksi vierasottelua, lauantaina haastetaan EräViikingit ja sunnuntaina LASB.