Pistepussi kasvoi viidellä

Peliveljien kahden ottelun rupeama alkoi sunnuntaina EräViikinkejä vastaan. Tilauksessa oli kolme pistettä, mutta haaviin tarttui vain kaksi ottelun venyttyä jatkoajalle. Ottelu päättyi lukemiin 7-6 (2-1, 1-1, 3-4, 1-0).

Ensimmäiseen erään nähtiin kolme maalia, joista ensimmäisestä vastasi Sami Koski kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tämän kuittasi hyvinkin nopeasti vierasjoukkueen Tommi Wiander kaukolaukauksella. Eero Karjanlahden tekemä 2-1 -maali hyväksyttiin pitkähkön videotarkistuksen jälkeen ja näissä lukemissa saatettiin loppuun ensimmäinen erä.

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli kotijoukkueen väärästä vaihdosta vihelletty jäähy. Se selvitettiin ja pientä hetkeä myöhemmin Riku Hakanen laukoi eron kahteen maaliin. Kun toista erää oli jäljellä viisi minuuttia, ErVin Oliver Sillanpää kavensi maalin eteen jääneellä irtopallolla. Vierailijat saivat huippupaikan tasoitusmaalille erän lopussa, mutta Ossi Lallukka pelasti tilanteen ja tauolle mentiin maalin johdossa.

Tasoitusmaali tuli kuitenkin heti kolmannen erän alkuun vain 11 sekunnin jälkeen Simon Stranskyn mailasta. SPV siirtyi erän aikana kolmesti johtoon, mutta vieraat taistelivat viikinkien tavoin ja tasoittivat aina välissä, ja kun kello löi 60 minuuttia, oli tilanne tasan 6-6. Jatkoajalle jäi alivoimakin taisteltavaksi, mutta tolppaa lähemmäs voittomaalia ErVi ei päässyt. Puoli minuuttia ennen jatkoajan päätöstä EräViikingeille tuomittiin rangaistus, josta Juuso Keskinen ratkaisi ottelun.

SPV:n tehokkain oli Keskinen tehoilla 1+2=3, EräViikinkien tehokkain taas Simon Stransky kolmella maalilla. Torjuntoja tuli Ossi Lallukalle 22 ja Lukas Krizille 11.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Tulospalvelu

5L9A3450.CR3

Heti perään maanantaina väännettiin runkosarjan viimeisen paikallisottelun merkeissä. Jymy ja SPV pelasivat tuttuun tapaan maalin pelin. SPV on Pohjanmaan kunkku tälläkin kaudella ja voitti kiihkeän matsin maalein 3-4 (1-1, 1-3, 1-0). Erityisesti hyvä erikoistilannepelaaminen toi voiton Peliveljille.

Ensimmäisen maalin teki Konsta Haukkala ylivoimalla kymmenen minuutin paikkeilla ja puolen minuutin päästä Jymyn Karri Vaarala rankaisi pallonmenetyksestä. Nämä jäivät ensimmäisen erän ainoiksi maaleiksi. Toista erää pelattiin jälleen puoliväliin, kunnes Juuso Keskinen laukoi ylivoimalla SPV:n uudestaan johtoon. Muutama minuutti myöhemmin Miika Latvala esti Jymyn vaarallisen näköisen maalipaikan ja pallo päätyi Aaro Tammirannalle, joka toimitti pallon verkkoon. Pian päästiin kolmatta kertaa ylivoimalle, ja kolmas ylivoimamaali oli tosiasia, tekijänä Keskinen. Tämän osuman Jymy sai mitätöityä heti 12 sekunnin kuluttua Eemil Äijälän onnistuneen laukauksen myötä. Näin lukemat olivat 2-4 ennen viimeistä erää.

Kolmanteen erään Jymy tuli taisteluilmeellä, niin kuin tappioasemassa kuuluu, eikä johdon varjeleminen ollut helppoa. Puolustus kuitenkin kesti viimeisille minuuteille asti, kunnes Jari Hankkion yritys päätyi maaliin vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua. Draamalta ei myöskään säästytty, kun Riku Hakaselle tuomittiin hieman kyseenalaiset 2+2 minuuttia loppuhetkillä. Tämä ei tasoitusmaalia tuottanut. Jälkipyykkiä pestiin vielä pitkään hallin tyhjentyessä, samalla kun SPV:n voittolaulut kuuluivat pukukopista.

SPV:n tehokkaimmat olivat Keskinen kahdella maalilla ja Sami Koski kahdella syötöllä. Jymyltä kaksi pistettä sai kasaan Eemil Äijälä (1+1). Rasmus Hasu torjui 11 kertaa ja Aki Karjalainen 25 kertaa.