Punainen joukkue otti avausvoittonsa

Kolmanteen otteluun lähdettiin valkoisten johtaessa sarjaa 2-0. Punainen joukkue teki ryhtiliikkeen ja otti sarjan avausvoiton maalein 3-10 (1-2, 0-1, 2-7).

Punaisen joukkueen siirtomarkkinat sen kuin vilkastuvat. Nyt mukaan saatiin SPV-ikoni Tuukka Kiviranta. Kiviranta aloitti pelinsä SPV:ssä jo yläasteikäisenä ja on ollut mukana nostamassa SPV:tä ylemmäs ja ylemmäs sarjatasoja, kunnes lopulta ihastutti kannattajia ja vihastutti vastustajia liigassa 15 kauden ajan kevääseen 2019 asti. Uralle mahtui kahdeksan SM-mitalia ja 493 ottelua, joissa tehopisteet 261+162=423. Isona yksilösaavutuksena voi pitää myös kultakevään 2012 pudotuspelien pistepörssin voittoa (17+8=25). Voidaan epäröimättä sanoa, että SPV:n tarina ei olisi yhtä menestyksekäs ilman Tuutsia. Tämän vuoksi miehen pelinumero 84 onkin jäädytettynä Urheilutalon seinällä.

Tuukka Kiviranta muistetaan varsinkin kevään peleihin syttyvänä pelaajana.

Pelikello kulki seitsemän minuuttia, kunnes avausmaali näki päivänvalon. Punaisen joukkueen Jukkis Pelto-Arvo toimitti pallon maaliin Sami Kosken syötöstä. Valkoinen tasoitti pelin Luukas Salinin maalilla mutta Koski siirsi punaiset uudestaan johtoon ja erätaukolukemat 1-2:een. Toisessa erässä maaleja nähtiin vain yksi, ja sen teki Pelto-Arvo lisäten punaisten johtoa.

Tauolla on kenties nähty Tuutsin pitämä palopuhe, koska kolmannessa erässä punainen meni menojaan. Aaro Tammiranta kavensi ensin maalin päähän, mutta seuraavat seitsemän maalia menivät punaisten nimiin (Koski x2, Lillas x2, Kiviranta x2 ja Pelto-Arvo). Eero Karjanlahti kaunisteli numerot 3-10:een ja niihin lukemiin ottelu päättyi.

Parhaina palkittiin punaisten Sami Koski ja valkoisten Eero Karjanlahti.

Ottelun yhteydessä julkistettiin myös pelaajasopimus. Nuorten maajoukkueessakin esiintynyt, viime kaudella muutamaan liigapeliin mukaan päässyt Joona Kajaala vahvistaa Peliveljien rinkiä 4+1 vuoden mittaisella sopimuksella.

”Hienoa, että sai tehdä pitkän sopimuksen ja saa pitkään olla Seinäjoella, ja toiveena olisi koulukuvioista riippuen olla vielä pidempäänkin. Nyt vaan kovaa treeniä kesälle ja tavoitellaan pelipaikkaa ensi kaudelle. Lähdetään parantamaan joukkueen kanssa sijoitusta, mitali halutaan ensi kaudesta. Tavoitteena on näiden neljän vuoden aikana voittaa Suomen mestaruus.”

5L9A4856.CR3

Ottelussa muistettiin myös Alexander Nymania, jonka visiitti Peliveljissä jäi yhden kauden mittaiseksi. Loukkaantumiset hieman vaikeuttivat miehen pelaamista, mutta Nyman ehti olla mukana 15 runkosarjaottelussa sekä pudotuspeleissä keräten tehot 1+2. SPV kiittää Alexia yhteisestä kaudesta ja toivottaa tsemppiä jatkoon!

5L9A5037.CR3

Seuraava peli pelataan jo keskiviikkona klo 17.45. Pelipaikkana tällä kerralla Sykehalli (Tuomikatu 6). Silloin nähdään, tasoittaako punainen sarjan vai ottaako valkoinen itselleen katkomahdollisuuden. Peliä voi seurata myös F-LiigaTV:stä hintaan 5,50 €.