Punainen otti kolmannen kiinnityksen

Viidenteen peliin lähdettiin tilanteesta 2-2. Valkoinen näytti jo leikittelevän itselleen kolmannen täplän, mutta punainen kiri viiden maalin takaa itsensä rankkarivoittoon maalein 7-8 (0-2, 1-4, 1-6, 0-1).

Punaisten rivejä vahvistivat Roope Pietilä ja Jarno Hirvonen. Alun perin mukaan ilmoitettu Lasse Riitesuo oli flunssan vuoksi estynyt osallistumasta peliin. Myös valkoinen oli laskenut verkkoja vesille ja siirtovonkale nimeltä Kasper Tähkä tarttui mukaan.

Valkoinen vei ensimmäisen erän nimiinsä 2-0 Aaro Tammirannan ja Matti Jyrkiäisen maaleilla. Toista erää oli pelattu muutama minuutti, kun Tammiranta teki illan toisensa ja hetken kuluttua saman miehen laukaus heilahti uudestaan verkkoon täydentäen TMK Machineryn sponsoroiman hattutempun. Eero Karjanlahti kasvatti eron jo viiteen, kunnes oli punaisten vuoro päästä taululle Jukkis Pelto-Arvon maalin myötä. Ei kulunut kauaa, kun Tähkän kuti puolesta kentästä ohitti Rasmus Hasun ja tauolle mentiin valkoisten 6-1 -johdossa.

5L9A5572

Kolmas erä oli punaisten näytöstä. Aapo Lokasaari ja Viljami Järvikangas kavensivat peräkkäisissä vaihdoissa. Tämän kuittasi sarjan ensimmäistä peliään pelannut valkoisten Riku Hakanen. Se jäi valkoisten viimeiseksi osumaksi ja punainen kiri lähemmäs Henri Myllymäen kahdella maalilla. Vaikka tunteet ovat käyneet kuumina läpi sarjan, jäähyjä ei ole nähty ainuttakaan, kunnes kolmannen erän ajassa 12.55 Vehkapuru komensi Tammirannan jäähypenkille. Tästä kiitti Hirvonen, joka toi punaiset maalin päähän. Tasoitusmaali syntyi Mikko Santasen lavasta neljä minuuttia ennen loppua, eikä kumpikaan enää osunut, joten voittaja haettiin rankkareilta.

Rankkareissa kävi kokeilemassa valkoisilta Tähkä, Hakanen, Karjanlahti ja Tammiranta. Punainen laittoi koko eläkeläisosastonsa kehiin ja ratkaisijaksi nousi Harri Karjala, joka oli koko rangaistuslaukauskilpailun ainoa onnistuja. Näin voitto meni punaisille.

Parhaina palkittiin Aapo Haavisto sekä Henri Myllymäki.

Alman jäätelökioski palkitsi parhaina Henri Myllymäen sekä Aapo Haaviston.

Sarja jatkuu heti keskiviikkona, jolloin punaisilla on katkaisumahdollisuus. Valkoisten voitolla sarja etenee seitsemänteen otteluun. Peli alkaa klo 17.45 ja ennakkotiedoista poiketen se pelataan myös Urheilutalolla. Ottelua voi seurata myös F-LiigaTV:stä hintaan 5,50 €.