Seinäjoki on punainen

Jälleen taisteltiin Seinäjoen herruudesta, kun SPV ja Jymy ottivat toisistaan mittaa. SPV maksoi potut pottuina juuresten kera ja ryösti Pohjanmaan salibandyvaltikan takaisin voittamalla ottelun maalein 7-2 (3-1, 1-0, 3-1).

Juuso Keskinen pääsi laukomaan avausmaalin ylivoimapelin tuloksena, kun viisi minuuttia oli pelattu. Erän puolivälissä Eero Karjanlahti pääsi läpiajoon ja sen seurauksena oli 2-0-johto. Erän lähestyessä loppua Eemil Äijälä pääsi purjehtimaan hyvälle laukaisusektorille ja näin myös Jymyn kannattajat saivat hetkeksi ilonaihetta. Tämä saatiin kuitattua Riku Hakasen maalilla ja ensimmäiselle tauolle mentiin SPV:n 3-1-johdossa.

Toisessa erässä Jymy pääsi yrittämään ylivoimamaalia ja sellaisen myös teki. Maalintekotilanteessa oli kuitenkin tapahtunut rike ja SPV-valmennuksen haasto eväsi tämän kavennuksen. Hetkeä myöhemmin Aapo Lokasaaren laukaus puolen kentän tietämiltä upposi nurmolaisten verkkoon ja se vei SPV:n kolmen maalin verran edelle.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen jäähyllä, jonka se taisteli loppuun asti, mutta pian täysilukuistumisen jälkeen Eetu Sariola laukoi kavennusmaalin. Pelimiesten kympin alkaessa pääsi vuorostaan SPV ylivoimalle, ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo pääsi sen hyödyntämään rystyltä maalin edestä. Lopulta Jymy joutui ottamaan maalivahdin pois, mutta se ei johtanut muuhun kuin siihen, että kapteeni Janne Autio ratkaisi ottelun heittämällä pallon tyhjään maaliin. Keskinen pääsi vielä lyömään takatolpalta yhden maalin sisään ja näin SPV juhli paikallisottelun voittoa.

Eniten pisteitä SPV:stä keräsivät Juuso Keskinen (2+1) ja Riku Hakanen (1+2). Jymyn tehokkain oli Eemil Äijälä (1+1). Molemmat maalivahdit torjuivat 13 kertaa.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Tulospalvelu

Voiton myötä SPV nousi 28 pisteeseen ja on nyt sarjan kuudennella sijalla. Liigapelit jatkuvat 9.12. kotikentällä Oilersia vastaan. Sitä ennen käväistään Limingassa itsenäisyyspäivänä pelaamassa Suomen Cupin puolivälieriä.