SPV avasi kauden voitolla

SPV – LASB 7-4 (2-1, 4-1, 1-2)

SPV:n kauden avausta seurasi Seinäjoen Urheilutalolla ilahduttavasti 622 katsojaa. Lukema on erittäin rohkaiseva ja se siivittikin niin koti- kuin vierasjoukkueen varsin vauhdikkaaseen kamppailuun ensimmäisistä liigapisteistä kaudella 2021-22.

”Ihan miehekäs esitys saatiin. Intoa oli välillä ehkä enemmän kuin järkeä. Kaiken kaikkiaan hyvä ja ehjä suoritus. Lopussa passivoiduttiin vähän liikaa ja annettiin LASBille palloa. Hyvä voitto silti! Ensi viikolla paikallisvääntö ja sehän lähtökohtaisesti sytyttää aina. Tänään oli todella hieno kotiyleisö niin uskon että aikamoiset kekkerit saadaan sinnekin.”

Näillä sanoilla kommentoi upean 2-1 maalin iskenyt SPV puolustaja Aapo Lokasaari illan peliä. Samalla Lokasaari tiivisti varsin osuvasti koko ottelun kulun. SPV jatkoi edellisviikonlopun Super Cupin tapaan samantyyppistä otteluun lähtöä – nytkin vierasjoukkue livahti johtoon, vaikka punaiset olivat alusta asti jo hyvin pelissä mukana. Lasbin alivoimalla iskemän avausosuman jälkeen SPV hyvä pallollinen ote alkoi purra paremmin ja paremmin. Kotijoukkue oli eka erän jälkeen ”vain” 2-1 johdossa, mutta toisessa erässä lahtelaiset saivat sitten kokea Peliveljien tämänhetkisen itseluottamuksen ja ratkaisijoiden leveyden. Maalinteossa kunnostautuivat jokaisessa maalissa eri tekijät järjestyksessä Konsta Haukkala, Aapo Lokasaari, Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Ville Kuusela, Miika Latvala sekä Eero Karjanlahti uransa ensimmäisellä F-liigaosumallaan. LASB osui toiseen erään myös kertaalleen.

Kolmannessa erässä SPV:n peli passivoitui ja LASB pääsi peliin kiinni. Loppujen lopuksi lahtelaisten kiri jäi kuitenkin maalien muodossa torsoksi, sillä kun erälukemat kirjattiin 1-2, SPV:n voitto ei ollut sittenkään enää varsinaisesti uhattuna. SPV:n erän ainoan nasautti Jari Hankkio vastiksesta katkaistuaan keskiviivan tuntumassa LASB:in syötön.

Loppulukemien takaa voidaan nostaa SPV:n kannalta todella rohkaisevana sellainen huomio, että nyt Peliveljien pallollinen peli on liikkuvaa, monipuolista ja paikka paikoin hyvinkin terävää myös pitkissä hyökkäyksissä. Pelissä on paljon hyviä elementtejä muillakin osa-alueilla, joten seinäjokalaisyleisöllä on lupa odottaa lisää hienoja hetkiä tulevissakin otteluissa.

Pelit jatkuvatkin jo viikon päästä lauantaina niinikään Seinäjoella, mutta tällä kertaa Nurmohallin puitteissa, kun SPV kohtaa kauden ensimmäisessä F-liigan paikallisderbyssä Nurmon Jymyn.

SPV pelaa tuon pelin perään toisenkin vierasottelun (to 30.9) Jyväskylässä Happeeta vastaan. Urheilutalolla pelataan seuraavan kerran lokakuun alussa, kun Tepsiä tänään murjonut Esport Oilers saapuu Seinäjoelle su 3.10.