SPV hallitsi, Uumaja rokotti – takkiin 4-8

SPV jatkoi viikko sitten alkanutta harjoitusottelujensa sarjaa, mutta tällä kertaa kirvelevästi eli tappiolla, kun Uudessakaarlepyyssä pelatussa ottelussa ruotsalainen Umeå City näytti äärimmäisen viimeistelytehokkuuden mallia voittaen loppuluvuin 8-4 (2-1. 4-0, 2-3).
Peli muistutti Peliveljiä karusti siitä, että salibandy on ennenkaikkea maalintekopeli. SPV hallitsi kenttätapahtumia muutamaa vaihtoa lukuunottamatta välliä lähes näytöstyyliin, mutta se ei näkynyt oikein missään vaiheessa tulostaululla. Ottelun maalinteon aloitti SPV, kun Tuukka Kivirannan purkupallosta Janne Hulmi pompotteli pallon mukaansa puolustuksen keskeltä ja tarjoili Mikko Helaselle, joka ei erehtynyt. Tähän maalinteon ilonaiheet jäivätkin SPV:n osalta yli kahden erän ajaksi, kun taas naapurimaan pojat iskivät lähes jokaisesta saamaan paikasta. Ja kuin varmuuden vuoksi SPV pompotteli kertaalleen pallon puhtaasti omiin ja kertaalleen pallo hukattiin vastustajalle omassa päässä niin, että kaksi miestä sai rauhassa siirrellä pallon kenenkään vastustamatta ohi pelin toisen puoliskan maalilla olleen Jarno Ihmeen.
Uumaja johti ottelua jo parhaimmilaan 7-1, ennenkuin SPV osui ottelussa toisen kerran. Peliä oli pelattu jo ottelun viimeiselle kympille, kun kauniin YV-kuvion päätteeksi Tatu Väänänen sivalsi Mikko Helasen syötön varmasti verkon perille. N. viisi minuuttia ennen loppua Sami Koski näki paljon seisaaltaan pelanneen ruotsalaisvahdin vielä asettelevan muuria ja tempaisi maatiaisen jalkojen välistä sisään. Pari minuuttia myöhemmin SPV veti Ihmeen pois maalilta ja kuudella viittä vastaan tuotti tulosta Helasen ampuessa tarkasti etukulmasta lukemiksi 7-4. Peliä oli kuitenkin SPV:n kannalta liian vähän jäljellä ja jälleen uumajalaiset käyttivät SPV:n pallonmenetyksen tehokkaasti ja osuivat tyhjiin muuttaen loppulukemiksi 8-4. SPV osui ottelun loppuhetkillä mm. kahdesti tolppaan, mikä tiivisti iltapuhteen juonen – palloa oli vaikea saada maaliin.
SPV:n päävalmentajalla Tommy Koposella oli ottelun tauottua selkeä kuva siitä, mikä tänään meni vikaan.
– Cityn pojat syöttivät meille omaa myrkkyä, eli käänsivät peliä tappavan tehokkaasti. Meidän tekemisemme painopiste oli juuri päinvastaisessa eli hyökkäyspään hyökkäyksessä, ja kun ollaan siinä kesän jäljiltä aika alkutaipaleella, tämmöinen oli tulos tänään. Veimme maalipaikat 6:1:een tai 7:1:een ja kontrolloimme palloa lähes koko 60 minuuttia, mutta maalit ratkaisevat, ja niitä emme tänään saaneet tehtyä todellakaan normaaliin tapaan. Tiukka paneutuminen opeteltujen asioiden viemiseen peliin sotki yllättävän paljon tehokkuutta tekemisestämme. Tästä lähtökohdasta on todella mielenkiintoista lähteä huomiseen peliin, joka pelataan kotona Urheilutalolla. Voisin kuvitella, että siellä onnistumme ainakin viimeistelyssä tätä peliä paremmin, Koponen päätti.
Ottelua katsomosta seurannut Blue Fox -ikoni ja ex -maajoukkuepelaaja Jori Isomäki näki ottelun hyvin samankaltaisesti kuin Koponen.
– Kun keskittyy tiettyyn uuteen asiaan ja etenkin hyökkäyspään kehittämiseen, se on vaan taitavammallekin joukkueelle haastavaa, etenkin kun toinen pelaa kuten Umeå City tänään. SPV:hän tätä peliä kontrolloi lähes täysin, mutta pallonmenetyksiä tuli aika paljon ja City rankaisi niistä kyllä kovalla prosentilla. Luulen niin, että huomenna luvut voivat olla helposti aivan päinvastoinkin, Isomäki jutteli.
SPV siis kohtaa Uumajan heti uudelleen sunnuntaina klo 15.00 Seinäjoen Urheilutalolla alkavassa ottelussa. Tähän otteluun se saa mukaansa myös tänään B-maajoukueen mukana olleet Erik Härkösen ja Jyrki Holopaisen sekä tänään kotopuolessaan Keski-Suomessa piipahtaneen Petri Mannisen.