SPV jatkaa Seinäjoen ykkösenä

SPV avasi liigakautensa superviikonlopun osalta paikallisvastustaja Nurmon Jymyä vastaan voitolla. Seinäjoki Areenan avarammissa puitteissa pelattu ottelu päättyi erittäin monivaiheisten tilanteiden jälkeen lopulta lukemiin 6-5 (2-1, 1-2, 3-2). Peräti 1489 silmäparia oli saapunut katsomaan avausottelua, josta kehkeytyikin varsin jännittävä ottelu.

– Yleisömäärä taitaa olla SPV:n liigahistorian toiseksi suurin runkosarjassa. Tepsiä vastaan muutama vuosi sitten 25-vuotisjuhlaottelussa oli 1818, mutta sen jälkeen tämä on muistaakseni paras yleisömäärä, kommentoi Tommy Koponen tuoreeltaan.

nettisivuillespv-21

Nöyrä kiitos kaikille 1489 katsojalle! -Tommy Koponen

– Parin koronavuoden jälkeen uskoa on koeteltu ja mietitty, vieläkö urheilu vetää ihmiset paikan päälle, niin antaahan tämä virtaa valtavasti. Ainakin Seinäjoella salibandy kiinnostaa edelleen ja siitä erittäin nöyrä ja lämmin kiitos kaikille paikalle  saapuneille!

Itse ottelun alkutahdit löi viidennellä minuutilla Jymy, kun SPV hukkasi pallon omalla alueella ja Tommi Hakala kiitti välittömästi. SPV:n kauden F-liiga-avausmaalia saatiin odotella tästä vajaat kymmenen minuuttia, kunnes Peter Kotilainen näytti, että miksi mies on Seinäjoelle hankittu. Tasoituksesta ehti kulua noin puolitoista minuuttia ja SPV:n erän toisella puoliskolla parantunut peli johti toiseen osumaan, kun Sami Koski vei Peliveljet 2-1 johtoon.

Toisessa erässä peli oli kauttaaltaan eka erää intensiivisempää ja tunteet rupesivat kunnolla kuumenemaan ja läikkymään aika ajoin ylikin. Pelistä tuli välillä melkoista painia ja  jäähyjä nähtiin puolin ja toisin. Myös tälle kaudelle tullutta videotarkistusta käytettiin jo kertaalleen, kun Janne Autio kaatui vaarallisen näköisesti pallottomassa tilanteessa Jymy peluriin osumisen seurauksena. Isompia tuomioita ei kuitenkaan jaettu ja kun molemmat osuivat kerran ylivoimalla ja Jymy vielä Jari Hankkion toimesta kertaalleen rankkarista, kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 3-3. Toista erää voisi kuvailla sikäli eriskummalliseksi, että SPV näytti välillä jo karkaavan, mutta kun peli meni rikkonaiseksi, Jymy hivuttautui vaivihkaa rinnalle. SPV:n YV osuman erässä iski Kotilainen.

nettisivuillespv-9

Peter Kotilainen iski uransa ensimmäisessä F-liigaottelussa SPV:n paidassa kaksi osumaa.

– Ottelua ennen lupasi pari maalia ja ne tuli tehtyä, Kotilainen totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Vähän turhan paljon vielä meidän nuoret kyvykkäät miehet tärräsivät, mutta eka peli ja tärkeät pisteet.

Ja ne pisteet tulivat pitkälti SPV:n komennossa sujuneen päätöserän ansiosta. Peliveljet karkasivat jo kolmen maalin karkumatkalle ja neljättäkin tuuletettiin jo täysin maalina, mutta videotarkistuksen jälkeen Jukkis Pelto-Arvon ilmaveivi todettiin korkeaksi ja maali jäi hyväksymättä. Sami Kosken, Konsta Haukkala ja Miika Latvalan maalit kuitenkin riittivät Jymyn loppukiriä vastaan ja niinpä kolmoserän Jari Hankkion ja Elmeri Haverin maalit jäivät lopulta vierailijalle pelkiksi lohtumaaleiksi. SPV vei joukkueiden yhteisen liigahistorian viidennestäkin derbystä kaikki pisteet plakkariinsa.

nettisivuillespv-3

Sami Koski osui myös tänään kahdesti.

– Tärkeä voitto avauspelistä, jossa näki, että tämä oli meille kauden avaus ja paljon tuli vielä vaiheita, joista en yhtään tykännyt, kommentoi SPV:n uusi päävalmentaja Jori Isomäki peliä.

– Mielestäni oltiin kuitenkin tänään parempia ja sen myötä myös voitettiin. Jymyllä on kyky pitää pelit tiukkana ja tänäänkin se onnistui siinä ja peli meni vielä lopuksi turhankin tiukaksi. Voitto kuitenkin tuli ja tästä voimme paljon parantaa jo huomiseen.

nettisivuillespv-22

Jori Isomäki avasi päävalmennusuransa F-liigassa voitolla.

Ottelun pöytäkirjaan pääsee tästä ja Ruudun maalikoosteeseen täältä.

SPV:n ottelut jatkuvat heti huomenna kun Areenaan saapuu LaSB Lahdesta. Ottelu alkaa jo klo 15.o0, tervetuloa silloin jälleen jännittämään Peliveljien superviikonloppua!