SPV jo välieriin Suomen Cupissa

SPV:n itsenäisyyspäivän aktiviteetin tarjosi Limingan Niittomiehet. Krankka-areenalla pelattiin Suomen Cupissa paikasta neljän parhaan joukkoon. SPV lopulta tämän paikan otti lukemin 4-6 (1-2, 1-2, 2-2).

Vaikka kyseessä oli liigajoukkueen ja divarijoukkueen kohtaaminen, Liminka antoi loistavan vastuksen ja ottelusta muodostui loppuun asti tasaisena pysynyt jännitysnäytelmä. Avausmaalin onnistui tekemään LNM:n Valtteri Lämsä noin 13 minuutin pelin jälkeen. Tästä ei kuitenkaan mennyt kuin minuutti, kun Didrik Lillas löi myös SPV:n tulostaululle. Erän loppuun päästiin pelaamaan ylivoimapeliä, ja Konsta Haukkalan maalin myötä Peliveljet pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa.

Toisen erän ensimmäisestä kihauksesta vastasi Aaro Tammiranta. Limingan parhaimpiin pistemiehiin kuuluva Mika Hirsikorpi kavensi tilanteen maalin päähän juuri ennen pelin puoltaväliä. Erän toisella puoliskolla SPV sortui jäähyilyyn, mutta puolustus kesti kaksi peräkkäistä alivoimaa ja erän loppuhetkillä Pelto-Arvo pääsi siirtämään SPV:n kahden maalin johtoon.

Limingan taisteluilme jatkui kolmannessa erässä ja Tomi Takala kavensi taas maalin päähän ensimmäisellä minuutilla. Mahdollisuus tasoitusmaaliin annettiin ylivoiman muodossa, mutta alivoima kesti jälleen. Tämän jälkeen olikin SPV:n ylivoiman vuoro. Tämä kaksiminuuttinen ei tuonut tulosta, mutta pian sen jälkeen Eero Karjanlahti muutti lukemat 3-5:een. Tämä johto piti loppuun asti, ja Limingan pelatessa ilman maalivahtia, Karjanlahti ratkaisi ottelun tyhjään maaliin.

Tehokkaimmat pelaajat olivat SPV:stä Eero Karjanlahti tehoilla 2+1 ja Limingan puolelta Tomi Takala tehoilla 1+1. Maalien suilla pelasivat SPV:n Rasmus Hasu (15 torjuntaa) ja LNM:n Niko Tervo (17 torjuntaa).

Tulospalvelu

SPV on ensimmäinen joukkue, joka on varmistanut paikan neljän parhaan joukossa. Välierät ja finaalit pelataan Lahdessa finaaliviikonloppuna 12.-14.1.2024. Muut välieräjoukkueet ja niistä tuleva seuraava vastustaja selviävät myöhemmin. F-Liiga jatkuu lauantaina 9.12. kotiottelulla Oilersia vastaan.