SPV kohensi pudotuspeliasemiaan kotivoitolla

SPV – Nokian KrP 8-6 (1-4, 5-0, 2-2)

Seinäjoen Peliveljet nappasi tärkeän voiton runkosarjan viimeisessä kotiottelussa keskiviikkona. Hienoisena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Nokian KrP taipui monivaiheisen ottelun jälkeen SPV:lle maalein 8-6.

SPV viritti vierasjoukkueelle melkoisen ansan päästäessään näätälauman neljän maalin johtoon avauskympin aikana. Ottelun avausminuuteilla nähtiinkin mahdollisesti kauden surkeinta SPV:tä. Erän loppupuolella nähtiin pieni valonpilkahdus, kun Sami Kosken 800:s liigapiste toi Peliveljet kolmen maalin päähän. Erätauon jälkeen kopista asteli ulos toinen joukkue. Vierasjoukkue ei selvästikkään osannut odottaa SPV:ltä tämänkaltaista tasonnostoa ja punakone hiljensikin railakkaasti avauserässä juhlineen tamperelaisryhmän toisessa erässä lukemin 5-0. Viimeiseen erään SPV lähti 6-4-johtoasemassa ja puolustuspää edellä. Tiiviin viisikon läpi ei näätä päässyt puikkelehtimaan ja muutama lisäosuma antoi lisätilaa hengittää kovan paineen alla. KrP viritteli kiriä viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia mutta kahta maalia lähemmäs ei pelikello vieraita päästänyt.

SPV:n tehokkain pistemies oli tänään Henri Myllymäki kolmella syöttöpisteellä. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin SPV:ltä Janne Autio. SPV nousi voitolla sarjataulukossa kuudenneksi ohi LASBin ja Indiansin. Runkosarja paketoidaan 27.2. vierasottelulla EräViikinkejä vastaan.

SPV ja Nokian KrP kohtaavat uudestaan heti lauantaina, kun TEHO Sport Suomen Cupin mestaruus ratkotaan Riihimäen Cocks Areenalla. Veikkaus-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä kello 16 alkaen. Suomen Cupin voittajajoukkue palkitaan kiertopalkinnon ja mitalien lisäksi 10 000 euron rahapalkinnolla.