SPV kolmanteen voittolaukauksille venyneen pelin voittoon viikon sisällä

SPV on tullut tunnetuksi siitä, että se osaa voittaa isot pelit. Tämän kauden F-liigassa joukkue on myös osoittautunut varsin vaikeaksi voitettavaksi, jos pelit venyvät jatkoajalle ja voittolaukauksille saakka. Tänään sen sai kokea Happee, joka taipui Seinäjoen illassa lopulta juurikin voittolaukauksilla loppulukemin 7-6 (2-3,3-1,1-2,1-0).

Urheilutalolla ensi kertaa tällä kaudella esiintyneet Peliveljet pelasivat ottelun avauserän vielä vähän peliä hakien, samoin toisen erän ensimmäiset 5 minuuttia. Avauserän maalit syntyivät ylivoimalla, kun Sami Koski löysi keskustasta Konsta Haukkalan ja tasaviisikoin Miika Latvala Jukka-Pekka Pelto-Arvon. Kun SPV sai lopulta jalat auki ja pääsi tutussa kotihallissa peliin kunnolla kiinni, niin tulostakin alkoi syntyä.  Janne Autio katkoi ja iski itse kavennuksen 3-4:ään. Tätä seurasivat Juho Revon upea ”etuylänen” sekä Pelto-Arvon illan toinen takarautaa kilistänyt osuma, joka myös videolta varmistettiin maaliksi.

nettisivuillespv-27

Jukkis Pelto-Arvo oli viikonlopun peleissä mies paikallaan. Molemmissa otteluissa syntyi kaksi maalia ja eilen Oulussa vielä yksi voittolaukausosuma päälle.

Kolmannessa erässä SPV siirtyi ensin jo kahden maalin johtoon ja pelissä elettiin todella kiihkeitä ja värikkäitä vaiheita. Tilanteita riitti molemmissa päissä ja Happee kilisytteli tolppiakin.  Tähän jatkoksi Peliveljien Konsta Haukkala pääsi murtautumaan käytännössä vapaaseen tekopaikkaan, kun Happee puolustus onnistui SPV -leirin mukaan selkeällä mailaanlyönnillä estämään koko maalintekotilanteen. Jatkotilanteesta yli 600 -päisen yleisönkin vielä ihmetellessä tilannetta SPV -puolustukselle sattui paha oksa ja Happee tuli maalin päähän. Ja viitisen minuuttia ennen loppua hirvilauma onnistui vielä tuomaan pelin tasoihin Arttu Pylvänäisen hienolla yksilösuorituksella.

Jatkoajalla ei peruuteltu, tilanteita nähtiin edelleen molemmissa päädyissä. Vaarallisin tilanne nähtiin toiseksi viimeisellä minuutilla Happeen jauhaessa vähän pidempää hyökkäystä, kun Peter Kotilainen haistoi Happeen avauksen ja pääsi yksin läpi. Taidokas kämmen-rysty -yritys karkasi kuitenkin maalin ohi. Niinpä tässäkin pelissä ratkaisu haettiin voittolaukauksilla. Niissä SPV:ltä onnistui tänään upean kylmäpäisesti penkiltä tullut Arttu Honkonen sekä ehdottoman viihdyttävällä suorituksella Mikko Santanen. Kun Rasmus Hasu torjui Happeen kaikkien muiden paitsi Teuvo Kinnusen yritykset, SPV voitti tämän skaban 2-1 ja sitä myötä siis koko ottelun 7-6.

nettisivuillespv-20

Arttu Honkonen iski tärkeän osuman voittolaukauskisassa.

nettisivuillespv-28

Mikko Santasen viihdyttävä osuma jäi lopulta pelin ratkaisumaaliksi.

SPV:n härkäviikko – viisi peliä kahdeksaan päivään – tuotti loppujen lopuksi yhden varsinaisen peliajan voiton, yhden tappion sekä kolme voittolaukauksille venynyttä voittoa.

– Varsin kelpo suoritus, totesi päävalmentaja Jori Isomäki rupeamasta. Tänään oltais ansaittu enemmän kuin kaksi pistettä, eilen taas ei välttämättä kahtakaan. Mutta kun huomioi erityisesti rasituksen, kyllä tähän nyt kohtuutyytyväinen voi olla. Melkein kaikissa peleissä toistuvat vielä paljolti samat haasteet, mutta sitähän tämä leikki on. Nyt palautellaan alkuviikko, keskellä viikkoa taas harjoitellaan ja katsotaan vähän nauhaakin ja viikonloppuna mennään taas kahden vierasottelun merkeissä.