SPV lopulta Josbaa parempi

SPV – Josba  8-3 (4-0, 0-2, 4-1)

Joensuun Josba saapui tänään Seinäjoelle haastamaan kotijoukkue Peliveljiä. Perille saavuttiin hieman mutkien kautta, kun sääolosuhteiden vuoksi Joensuulaisten bussi kävi hangen puolella. Henkilövahingoilta onneksi säästyttiin, mutta ottelun alkua jouduttiin siirtämään tunnilla.

Ensimmäisen erän alku mentiin SPV:n hallinnassa ja tilanteet syntyivät enemmän Joensuun päähän.  Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ottelun 7. minuutilla, kun Ville Kuuselan veto jäi maalin eteen pyörimään, ja Sami Koski kävi viimeistelemässä pallon maaliin tolpalta. Kotijoukkue jatkoi maalintekoa ja ajassa 9.20 Sami Koski heitti pitkän pallon kentän poikki, ja kapteeni Kuusela siirsi pallon ilmasta maaliin. 2-0 kotijoukkue-SPV:lle. Peli ei ehtinyt jatkua kuin muutaman minuutin, kun kotijoukkue näytti jälleen osaamistaan. Jalo Kouvonen syötti keskellä pelanneelle Petri Hakoselle, joka laukoi pallon taitavasti verkon perukoille. Unessa ollut Josba vaihtoi tässä vaiheessa maalivahtia, maalille Jesse Huurrekorpi. Erä jatkui hieman tasaisempana kunnes SPV onnistui jälleen. Parina jälleen Hakonen – Kouvonen. 4-0 kotijoukkueelle kun ottelua oli pelattu reilu 15 minuuttia. Erätauolle samoissa lukemissa.

Toiseen erään lähdettiin numeroa suuremmalla vaihteella, ja pienillä muutoksilla. Erää ehti kulua reilu 4 minuuttia kun Josba iski kavennuksen. Kova veto laidasta löysi tiensä SPV:n maalin perukoille ja tilanne 4-1. Kavennuksen jälkeen ottelu tasoittui hieman, ja Josba sai hieman pallollista peliään parannettua. Joensuulaiset iskivät toisen kavennuksensa erän puolessa välissä. SPV:n puolustus menetti pallon ja Josban vedosta tulleeseen ripariin pääsi iskemään Jesse Reijonen. Ottelu 4-2. SPV sai ylivoima mahdollisuuden, kun Josban Juho Väisänen kolasi puolustaja Kouvosen rumasti laidan yli. Loistavasti puolustanut Josba kuitenkin hoiti alivoiman SPV:n painostuksesta huolimatta. Erän viimeisellä sekunnilla vihellettiin kotijoukkueelle yleisön mielestä kyseenalainen jäähy, kun Niko Raunio otti kontaktia kulmassa. 2+2 minuuttia, molemmat vaarallisesta pelistä.

SPV selätti kolmannen erän alkuun 4 minuutin alivoiman ja ottelu pääsi jatkumaan tasakentällisin. Josba tuli maalinpäähän ajassa 47.51, kun Kajoksinen katkaisi syötön keskikentällä, ja Joona Auranen onnistui ujuttamaan pallon SPV-maaliin. Tilanne 4-3. Seuraavaksi oli vuorostaan kotijoukkueen vuoro onnistua. Tänään vauhdissa ollut puolustaja Petri Hakonen käytti pallon kulmassa, josta Kiviranta antoi loistavan seinäsyötön takaisin ja Hakosen oli helppo iskeä illan 3. osuma. Ajassa 55.37 SPV kasvatti johtonsa 3 maaliin. Petri Hakonen syötti keskellä olleelle Teppo Mäkelälle, joka laukoi pallon näyttävästi maaliin. Tilanne 6-3 Peliveljille. Maalista ei ehtinyt kulua kuin hetki, ja SPV osui jälleen. Jukka-Pekka Pelto-Arvo karvasi pallon keskeltä, nousi itse laitaa ja laukoi näyttävästi pallon alakulmaan. Samassa ajassa Joensuu otti aikalisän. Viimeisellä 3 minuutilla Josba pelasi ilman maalivahtia, kun Teppo Mäkelä iski Hulmin syötöstä ottelun 8-3.

Ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen lopulta SPV:n voittoon luvuin 8-3. Salibandyliiga jatkuu SPV:n osalta heti huomenna sunnuntaina, kun tuplaviikonlopun toinen haastaja Indians saapuu Seinäjoelle. Ottelu alkaa kello 17:00 Seinäjoen Urheilutalolla. Saavu paikalle nauttimaan huippusalibandysta.