SPV otti ensimmäisen napsun

Tämän kevään pudotuspelit SPV:n ja Happeen välillä ovat tarjonneet odotetusti erittäin viihdyttäviä ja värikkäitä kamppailuja. Ainoastaan yksi asia on seinäjokelaisten näkökulmasta uupunut. Eli SPV:n voitot ottelusarjasta. Tällä kertaa kuitenkin neljäs kerta toden sanoi, kun Peliveljet ottivat selkä seinää vasten ensimmäisen voittonsa lukemin 4-3 (0-2, 2-0,2-1). Asetelma sarjasa ei sinällään vielä isosti muuttunut, sillä Happeella on vielä kolme ottelupalloa jäljellä sarjan katkaisuun. Mutta: Nyt SPV teki sen, mitä sarjan alussakin jo ounasteltiin, eli pystyi pitämään pelin tiukkana ja löysi tavan iskeä maalin pelissä voiton, kuten se on tällä kaudella tehnyt runkosarjassa lukuisia kertoja.

5L9A3391.CR3

Lähitapiolan mahdollistama ”Punainen seinä” eli SPV:n junioritkin saivat tänään punaisen pantterin tavoin tuulettaa, kun SPV otti ensimmäisen voittonsa kevään pleijareissa.

Illan kamppailussa avauserä oli hieman samankaltainen, kuin edellisessä Urheilutalolla pelatussa pelissä. Pelin tempo oli ottelun eristä matalin ja Happee iski kliinisesti paikoistaan.

Toisessa erässä tahti muuttui ja otteluun tuli tempoa, pitkälti SPV:n luomana. Ja tulostakin alkoi syntyä. Ensin Juuso Keskinen viimeisteli keskeltä SPV:n nopeasti annetun vaparin perään. Sitten illan sankari, Peter Kotilainen ohjasi taitavasti ilmasta Jukka-Pekka Pelto-Arvon rystykukun sisään.

Kolmannessa erässä Happee karkasi vielä kertaalleen johtoon kulmavaparista, mutta SPV ei lannistunut. Ensin Peter Kotilainen kanttasi koko Happeen puolustusalueen ympäri ja löysi keskeltä Mikko Santasen, joka iski tasoituksen. Ja viisi minuuttia ennen loppua Kotilainen itse iski voittomaalin Pelto-Arvon raadettua pallon maalintekosektoriin.

QD6A1738

Peter Kotilainen näytti tänään pelin suunnan tehoin 2+1. Kuva: Juha Käenmäki

Ottelupöytäkirjaan.

Ottelusarja siis jatkuu sunnuntaina Jyväskylässä ja tilanne on edelleen se, että SPV pelaa selkä seinää vasten. Nyt sillä on kuitenkin jo ensimmäinen voitto otettuna ja onkin mielenkiintoista nähdä, millainen on sarjan seuraava koitos. Mikäli SPV voittaa sunnuntainakin, tiistaina pelataan taas Seinäjoella.