SPV Suomen Cupin finaaliin

Perjantaina oli kova iltapuhde, kun väännettiin Suomen Cupin finaalipaikasta. Lihaksia tärisyttävän jännittävä välieräottelu päättyi SPV:n riemastuttavaan voittoon maalein 3-4 (1-1, 1-2, 1-1), ja näin tie käy seurahistorian neljänteen Cupin loppuotteluun.

Ensimmäisenä maalilaulut laittoi soimaan Juho Repo kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen. TPS:n avausmaali syntyi korkean karvauksen seurauksena, ja Janne Hoikkanen viimeisteli maalin edestä pelin tasoihin. Parhaat maalipaikat menivät punapaidoille, mutta muuta mainitsemisen arvoista ei ensimmäisessä erässä tapahtunut.

Toisessa erässä SPV otti johtoaseman takaisin, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo hiipi maalin eteen ja nosti pallon rauhallisin elein sisään. Kolmas maali syntyi ylivoimalla, vaikkakaan ei kaikista yleisimmällä ylivoimakuviolla. TPS pääsi vaaralliseen hyökkäykseen, jonka vastahyökkäyksestä Juuso Keskinen juoksi hyvälle laukaisusektorille ja tulostaululla vaihdettiin jälleen digitaaleja. Ylivoimalle päästiin uudestaankin, mutta sillä kertaa lähemmäs maalin tekoa pääsi vain TPS. Erän loppuun jouduttiin ottamaan vastaan yksi takaisku, kun 12 sekuntia ennen taukosummeria Lauri Eloluoto kavensi maalin päähän.

Maalin johtoa puolustettiin uhrautuvasti ja peittopeli toimi. Juuri ennen pelimiesten kymppiä Eero Karjanlahti helpotti tilannetta ohjaamalla Aaro Tammirannan syötön maaliin. Loppuhetkiä saatiin jännittää kunnolla, etenkin kun Eloluoto kavensi lukemat 3-4:ään, mutta Peliveljet kestivät loppuun asti.

Tulospalvelu

Lauantain finaalivastustaja on Nokian KrP, joka kaatoi omassa välierässään Happeen lukemin 5-2. KrP tiputti ensimmäisen kierroksen tuplapanosottelussa hallitsevan Cup-mestari Classicin jatkosta ja seuraavalla kierroksella se voitti divarijoukkue Kirkkonummi Rangersin. Puolivälierissä Tikkurilan Tiikerit laittoivat ottelun tiukille, mutta jatkoaikavoiton myötä nokialaiset saavuttivat paikan finaalitapahtumassa.

KrP on pelannut finaalissa kahdesti, mutta voitto siltä vielä puuttuu. Keväällä 2020 se haastoi Classicin Tallinnassa pelatussa finaalissa, mutta jäi jalkoihin lukemin 2-10, ja vuotta myöhemmin SPV voitti Riihimäellä 5-6. Nyt seuraa uusinta tuosta ottelusta, ja vaikka nokialaiset lähtevät peliin ennakkosuosikkina, veljet ovat parhaimmillaan näissä tilanteissa. Ottelu alkaa klo 17.30 ja sitä voi seurata YLE TV2:lta ja YLE Areenasta.