SPV voitolla MM-tauolle

SPV voitti Eräviikingit viimeisessä ottelussaan ennen MM-taukoa ja hilautui sarjataulukon kuudennelle sijalle. Lukemin 7-3 (4-1,0-0,3-2) päättynyt ottelu piti sisällään SPV:n repäisyn ensi erässä, maalittoman toisen erän ja jännittävän päätöserän, jossa vieraat hiipivät jo maalin päähän ennen Jeri Heikkilän tärkeää vapaalyönnistä iskemää osumaa. Viimeiset maalit SPV iskikin sitten tyhjiin Ervin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Eräviikingit aloitti ottelun maalinteon, kun nuori Alex Eklund luikerteli laidasta ja iski insweeperillä ottelun kuudennella minuutilla. SPV:n kuittaus tuli Aaro Tammirannan toimesta kolme ja puoli minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin SPV:n paras jakso, kun Peter Kotilainen, Santeri Uusi-Laitila ja vielä Eero Karjanlahti huudattivat 800 päistä kotiyleisöä. Erä ei ollut niin selvästi SPV -merkkinen, kuin lukemat antavat ymmärtää, mutta toisaalta omissa paikoissaan SPV oli erittäin vaarallinen ja vielä erän lopussa Aaro Tammirannalla oli iso paikka iskeä lukemat vielä selvemmiksi.

QD6A0751

Jukkis Pelto-Arvo onnittelee, kun Santeri Uusi-Laitila onnistui jälleen kotiottelussa myös maalinteossa. Kuva: Juha Käenmäki

Toiseen erään vierailijat tulivat entistä huolellisemmalla asenteella ja vaikkei osumia nähty, erä oli helsinkiläisten. SPV oli pääasiassa puolustuskannalla, mutta välttyi takaiskuilta. Päätöserä alkoi melko samankaltaisissa merkeissä ja lopulta Ervin yritys palkittiin ja nestori Jani Kukkola iski kavennuksen pitkästä hyökkäyksestä. Kun tämän perään vielä vieraat pääsivät ylivoimalle ja iskivät nopeasti, yhtä-äkkiä kolmen maalin johto oli vaihtunut maalin peliksi. SPV:n päästi pannahasta tosiaan Jeri Heikkilä, joka pelimiesten kympillä, kuusi minuuttia ennen loppua kiskaisi pallon vaparista ohi loistavasti pelanneen Ervi -vahti Nemo Sipilän. Ottelun loppulukemat olivat Juuso Keskisen käsialaa, kun vieraat hakivat ratkaisua ilman maalivahtia. Keskinen raatoi hyvin läpi ottelun ja sai palkinnon kahdella tyhjiin ohjatulla osumallaan.

Ottelupöytäkirja.

SPV siirtyy nyt erittäin kovan alkurypistyksen jälkeen ansaitulle MM-tauolle. Sarjajärjestäjän kummalliseen aikatauluun Peliveljien kohdalla kuului aloittaa sarja reilua viikkoa muita myöhemmin ja lopettaa se eniten otteluita pelanneena joukkueena. Tuosta rypistyksestä se selvisikin muuten kunnialla, mutta Cup -taival katkesi alkuunsa Nokialle hävityn vierastappion seurauksena. Muutoin SPV voi olla kohtuutyytyväinen starttiinsa, sillä oikeastaan joukkue pelasi vain yhden erittäin heikon ottelun (TPS -ottelu Turussa) koko rupeaman aikana. Tappiot vieraissa Krp:lle, Oilersille ja Classicille olivat kaikki kuitenkin isolta osaltaan tasaisia, ja voitto niistä kampesi vastustajalle enemmän tai vähemmän nuorelle joukkueeelle tyypillisellä tavalla.

Nyt joukkue siirtyy harjoittelussaan suunnitellusti kehittämään fysiikkaansa ja samalla peliään, jonka läksyt on saatu selkeästi reppuun 12 ensimmäisen ottelun palautteena. Tositoimiin joukkue palaa 18.11. vierasottelun merkeissä Espoossa Indiansia vastaan.