Tukkaan tuli Turussa

Lauantaina matkattiin Turkuun metsästämään pisteitä päävastustajiin kuuluvalta TPS:ltä. Reissu ei tuottanut lisuketta pistesarakkeeseen, vaan hyökkäyspelin tehottomuus vaivasi läpi ottelun ja TPS otti kauden ensimmäisen voittonsa SPV:stä maalein 4-3 (3-1, 0-1, 1-1).

Ottelu aloitettiin tunnustelevasti ja intensiteetti pidettiin suhteellisen matalalla. Ensimmäisen maalimerkinnän sai nimiinsä TPS:n Aleksi Ahokas, joka lähetti maata pitkin kulkevan laukauksen SPV-nuottaan. Peli saatiin tasoihin, kun Didrik Lillaksen yritys päättyi Oskari Fäldenin torjuntaan, mutta Sami Koski tökkäsi maalin eteen pyörimään jääneen irtopallon sisään. Erän viimeisestä vitosesta muodostui ikävähkö, kun ensin TPS:n ykköskenttä syötteli varman maalipaikan Ahokkaalle keskustaan ja 40 sekuntia ennen taukosummeria Jere Niemelä laukoi kaukaa mustavalkoisten kolmannen.

Toisen erän alkuun päästiin ylivoimalle hakemaan tärkeää kavennusmaalia. Ylivoima itsessään ei tulosta tuottanut, mutta heti jäähyn päättymisen jälkeen Riku Hakasen laukaus viuhahti verkkoon. Peli jatkui vähämaalisena, kunnes kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Ahokas siirsi turkulaiset kahden maalin johtoon kolmannella osumallaan. Hyville maalipaikoille pääseminen oli vaikeaa, ja samassa tilanteessa edettiin loppuhetkille saakka. Kiri kuivui kasaan vaihtovirheen aiheuttaman jäähyn vuoksi eikä viimeisen minuutin kavennuksen jälkeen aika enää riittänyt tasoitukseen. Niinpä pisteet jäivät tällä kertaa Kupittaalle.

Eniten tehopisteitä saivat SPV:stä Riku Hakanen tehoin 1+1, TPS:n puolelta kolmen pisteen iltaa viettivät Aleksi Ahokas (3+0) ja Lauri Stenfors (0+3). Torjuntoja tuli Rasmus Hasulle 10 ja Oskari Fäldenille 17.

Maalikooste

Tulospalvelu

Seuraavan kerran pelataan sunnuntaina 3.3. runkosarjan viimeisen kotipelin merkeissä, kun vastaan saapuu Indians. Voitto kyseisestä ottelusta on tärkeä, ja sitäkin tärkeämpää on saada joukkue hyvään vireeseen ennen pudotuspelejä. Joten tervetuloa kannustamaan SPV voittoon!