Yksi piste mukaan viikonlopusta

Uutinen on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

1920x1080_Pelipaitakampanja_2023-24

Tuplapelien ensimmäinen koitos käytiin lauantaina Hakametsän jäähallissa. Vastassa oli Nokian KrP, joka oli kokenut edellisenä päivänä pienimuotoisen kylvetyksen Classicin toimesta. Pesuvettä ei kuitenkaan riittänyt enää SPV:lle, vaan sisuuntunut näätälauma pudotti Peliveljet kolmannessa erässä kelkasta. Maalikarkeloiden loppulukemat olivat 12-8 (3-4, 2-0, 7-4).

Avaustahdit määräsi KrP:n Valtteri Viitakoski, joka syötön katkonsa jälkeen laukoi pallon Ossi Lallukan ohi ensimmäisellä peliminuutilla. Hetkeä myöhemmin Eero Karjanlahti siirsi maalin edestä pelin tasoihin. Kymmenen minuutin hujakoilla nähtiin kaksiminuuttinen, jonka aikana molemmat osuivat kahdesti. Sami Koski laukoi vielä SPV:n johtoon minuutti ennen taukoa ja näin ensimmäinen erä meni punanuttujen nimiin. Toisessa erässä osui ainoastaan kotijoukkue, ensin Mikko Laakso maalin edestä ja myöhemmin Joona Rantala tarkalla laukauksella.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli vielä auki, mutta sitten seurasi musta minuutti, jonka aikana Jere Mattila ja Nico Jonaeson kasvattivat KrP:n johtoa. Aaro Tammiranta, Konsta Haukkala ja Didrik Lillas iskivät kavennusmaaleja, mutta väliin osui aina KrP ja kissa-hiiri-leikissä jäätiin kakkoseksi. Näin ollen nokialaisia vastaan pelattujen vieraspelien kirous jatkuu edelleen.

Ottelun tehokkain SPV:läinen oli Sami Koski tehoilla 2+2. Nokialaisten riveistä neljän pisteen iltaa viettivät Joona Rantala (2+2) ja Joonatan Kovanen (1+3). Torjuntoja kertyi Ossi Lallukalle 15 ja KrP:n Roni Tuonoselle 19.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Tulospalvelu

5L9A8322.CR3

Sunnuntaina vastassa oli timanttisia otteita perjantaina esittänyt Classic. Kaksi ensimmäistä erää olivat vieraiden pallollista hallintaa, mutta SPV pysyi tapojensa mukaan sinnikkäästi mukana ja ottelusta tarttui piste talteen. Jatkoajan jälkeen loppulukemat olivat 4-5 (1-2, 2-2, 1-0, 0-1).

Avausmaali meni tälläkin kertaa vastustajalle, mutta sitä ei kauaksi aikaa jääty murehtimaan, kun Didrik Lillas tasoitti 11 sekuntia myöhemmin. Classic vei ensimmäisen erän nimiinsä siirtymällä ylivoimamaalilla johtoon kolmisen minuuttia ennen taukoa. Ottelun puolivälin jälkeen Classic alkoi uhkaavasti lähteä karkumatkalle Nico Salon ja Otto Kilven siirtäessä lukemat jo 4-1:een. Toisen erän viimeisellä minuutilla saatiin kuitenkin kirittyä maalin päähän, kun ensin Lillas kiitti vieraiden hieman huolimattomasta syötöstä ja kolme sekuntia ennen summeria Aapo Lokasaaren laukaus puolesta kentästä upposi verkkoon.

Kolmannessa erässä SPV onnistui ottamaan pallonhallinnan kahta ensimmäistä erää paremmin. Maalien muodossa sitä ei saatu näkymään vaan lopulta jouduttiin turvautumaan 6v5-peliin. Classic oli lähellä varmistaa kaikki pisteet mukaansa, mutta Rasmus Hasu pelasti tilanteen syöksymällä vaihtoaitiosta tyhjää maalia kohti menevän pallon eteen. Tämä torjunta ei mennyt hukkaan, vaan 30 sekuntia ennen loppua Viljami Järvikangas löi maalin edestä pelin tasoihin. Näin päädyttiin jatkoajalle ja pistejakoon. Ylimääräisen pisteen vei mukaansa Classic Ville Lastikan laukauksella.

Tehokkaimmat pelaajat olivat SPV:stä Didrik Lillas kahdella maalilla ja Sami Koski kahdella syötöllä. Classicin riveistä eniten pisteitä nakutteli Nico Salo (1+2). Rasmus Hasulle merkattiin 15 torjuntaa ja Classicin Lassi Torisevalle 10.

Maalikooste

– Kyllähän KrP-peli oli todella huono meiltä. Ensimmäiseen kahteen erään olen tyytyväinen, saimme pidettyä Nokian pois pallolta. Kaaduimme tehottomuuteen maalipaikoissa, oman pään puolustaminen oli liian heikkoa emmekä onnistuneet oikein maalivahtipelissäkään. Classic-peliin lähdettäessä alettiin puhumaan aika isosti puolustamisesta, kamppailemisesta ja siitä, mitä pitää tehdä ilman palloa. En niinkään välittänyt siitä, mikä pelin tulos on, vaan siitä, miltä joukkueen ilme näyttää. Ensimmäiseen erään en ole tyytyväinen, mutta mitä pidemmälle peli meni, sitä tyytyväisempi voi olla. Tänään puolustamalla voitettiin 1 piste. Hyökkäyspelaamista ollaan ehkä painotettu liikaa ja leikki on sen verran kovaa, että jos et osaa puolustaa ja pelata ilman palloa, et pärjää, päävalmentaja Jori Isomäki kommentoi viikonlopun suorittamista.

Pelit jatkuvat kotikentällä lauantaina 2.12. FBC Turkua vastaan. Sen jälkeen maanantaina 4.12. pelataankin jälleen Pohjanmaan herruudesta, kun Jymy tulee vierailemaan Urheilutalolla. Tervetuloa kannustamaan myös silloin!