Ilkka-lehden jutut viikonlopun peleistä

SPV-PISKU 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Seinäjoen Peliveljien naisten salibandyn 1.divisioonan joukkueen alkukausi on ollut nuorelle joukkueelle kivikkoinen. Pistetili näytti ennen lauantain kotiottelua nolla, mutta ei enää. Joukkueen hyvä peliesitys palkittiin voitolla, kun vierailija Pekolan Isku taipui SPV:n käsittelyssä.
Avauserä oli selkeästi kotijoukkueen hallintaa. Pallo liikkui liukkaasti ja vetopaikkoja avautui, mutta ei maaleja. Iskun puolustus ja maalivahti Sara Aaltonen kesti pyörityksen. Ajassa 15.57 SPV:n yritteliäisyys palkittiin. Jessica Storskrubb riisti pallon keskialueella ja verkko heilahti Iskun maalilla.
Toiseen erään Isku tuli hyvällä sykkeellä. Pallo pyöri kotijoukkueen maalilla mutta maalivahti Hannah Pakarinen oli ohittamaton. Aino Salosen maali ajassa 22.39 katkaisi Iskun yritykset. Ote siirtyi kotijoukkueelle ja peli siirtyi Iskun puolustusalueelle. Heta Pollarisen ja Lotta Rolanderin, Taru Martikaisen syötöistä, maalien jälkeen kotijoukkueen ote siirtyi täysin kotijoukkueelle. Päätöserän alkuun vieraat iskivät kavennusmaalin. Yritystä vielä löytyi mutta Storskrubbin ja Salosen maalien jälkeen ottelu oli taputeltu.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin Martikainen.
– Pelimme on parantunut kauden aikana joten jo oli aikakin ottaa voitto. Nyt löytyi maalintekijöitä, etenkin kakkoskentän toimesta. Kentän panos oli kolme maalia ja lukuisia paikkoja tehdä. Jaksettiin keskittyä ja uskoa omaan tekemiseen, valmentaja Kim Takala tilitti.

SPV – GRIFK 4-3 (2-0, 0-3, 2-0)
Voitoitta naisten salibandyn 1. divisioonassa tähän viikonloppuun lähtenyt Seinäjoen Peliveljet käänsi kurssinsa totaalisesti, kun lauantain hieno voitto sai jatkoa sunnuntaina. Vastassa ollut GrIFK tarjosi pohjalaisille kovan vastuksen ja nousivatpa vieraat toisessa erässä kahden maalin tappiotilanteesta 2-3 johtoon. Toinen erä olikin kotijoukkueen osalta heikko, sillä liikkeessä oltiin koko ajan kauniaislaisia askeleen perässä ja useimmat kaksinkamppailut hävittiin. Kolmanteen erään SPV tuli taistelumielellä ja käänsi ottelun väkisin Jessica Storskrubbin maaleilla edukseen.
– Lauantain voitto oli henkisesti tärkeä joukkueelle ja toi uskoa omaan tekemiseen. Missään vaiheessa ei haluttu antaa periksi ja se näkyi kentällä. Peli sujuu ajoittain hyvin, mutta vielä meillä on vaikeuksia pelata koko 60 minuuttia ehjästi. Tänäänkin toinen erä oli huono. Onneksi Storskrubb viimeistelee maaleja kovilla prosenteilla ja kokenut ykköskenttä nousi tiukassa paikassa johtavaan asemaan, SPV:n valmentaja Kim Takala kehui.
SPV:n koko joukkue ansaitsee tunnustuksen yritteliäästä ja uhrautuvasta pelistään. Joukkueen ehdoton ykkönen oli päätöserän maalit, joista jälkimmäinen tuli vain seitsemän sekuntia ennen loppua, iskenyt Jessica Storskrubb. Hänen ensimmäiseen maaliin loistavan esityön teki Lotta Rolander ja tuohon voittomaaliin antoi hienon syötön hyvän pelin pelannut Anna Kulmala. SPV:n muut maalintekijät olivat Evelina Rudnäs ja Heta Pollarinen, joidenka lisäksi kotijoukkueesta kannattaa mainita ratkaisuhetkillä ilmiömäisen pelastuksen tehnyt maalivahti Hanna Pekkarinen.