Naisten edustusjoukkue luopui sarjapaikastaan

TIEDOTE   Seinäjoella 9.5.2015

SPV:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana joudun toteamaan, että Seinäjoelta ei tällä hetkellä löydy toimintaedellytyksiä valtakunnallisen kilpatason naissalibandytoiminnalle. Eilen, perjantaina 8.5.2015 oli naisten 1. divisioonan viimeinen sarjaanilmoittautumispäivä, emmekä jättäneet ilmoittautumistamme määräpäivään mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että Salibandyliitto tulee mitä todennäköisimmin tarjoamaan sarjapaikkaamme karsintajärjestyksessä ensimmäisinä jonossa oleville, eikä Pohjanmaan alueella nähdä liiga- ja divaritason naissalibandyä kaudella 2015-16.

Viimeiset kaudet ovat olleet sekä taloudellisesti että henkisesti kuluttavia, vaikka viime kausi vietiinkin lopulta kunnialla läpi. Sarjapaikka kyettiin säilyttämään ja seitsemättä sijaa voidaan pitää tuloksellisesti hyvänä. Tämä ei kuitenkaan poistanut taustalla olevia toimintaedellytyksissä olevia puutteita.

Suurimpana luopumissyynä on se, että joukkueelle ei löytynyt joukkueenjohdon, seuran toimihenkilöiden eikä pelaajienkaan parista tarvittavaa vastuunkantoa eikä vetäjää toiminnalle. Kaikki osapuolet olisivat halunneet toiminnan jatkuvan, mutta urheilullisten tavoitteiden, pelaajamäärän ja taloudellisten vaatimusten yhteensovittamisessa ei kyetty löytämään yhtälöä, joka olisi johtanut toiminnan jatkumiseen. Vaikeuksien ollessa ilmeiset, riittävää intohimoa riskinottoon ei keneltäkään löytynyt.

Toiminta on viimeisen viiden kauden aikana muuttunut harrastuksesta kilpaurheiluksi. Joukkueen sisäisen vaatimustason kasvaessa potentiaalinen pelaajamäärä on vastaavasti pienentynyt. Koko seuran nais- ja tyttösalibandytoiminnassa energiaa on joka kausi valunut naisten edustusjoukkueen uudelleenrakentamiseen, ja kuilu junioritoimintaan on kasvanut. Uusia pelaajia on omasta juniorituotannosta noussut naisten edustukseen tällä vuosisadalla vain kourallinen.

Pelaajat ovat tietenkin valtavan pettyneitä tilanteeseen, mutta tällä ratkaisulla halusimme myös tarjota jokaiselle urheilijalle riittävästi aikaa löytää seuraavaksi paras vaihtoehto jatkaa omaa pelaajapolkuaan ensi kaudella. Joukkuetta viime kaudella valmentanut Kim Takala on sitoutunut kontaktiensa avulla auttamaan pelaajia uuden joukkueen löytämisessä, taustatyö jatkuu vielä pitkään. Henkilökohtaisesti voin todeta, että toiminnassa mukana olleet runkopelaajamme ovat sitoutumiskykyisiä urheilijoita, eikä niin korkeaa toiminnan tasoa olekaan, etteivätkö pelaajamme siihen istuisi, aina liigatasolle asti.

Viimeisenä oljenkortena säilyttää valtakunnallinen naissalibandy myös Pohjanmaalla kartoitimme mahdollisuutta sarjapaikan siirtämisestä jollekin lähialueen joukkueelle. Luonnollinen vaihtoehto olisi ollut viime kauden yhteistoimintaseuramme Bluefox, jonka pelaajat osaltaan auttoivat meitä viime kaudella sarjapaikan säilyttämisessä. Tämä olisi kuitenkin vaatinut ensinnäkin sitä, että käytännössä lähes jokaisen runkopelaajamme olisi pitänyt eiliseen mennessä sitoutua pelamaan ensi kausi Bluefoxin riveissä. Kun opiskelu- ym. asioiden johdosta nuoret urheilijat eivät vielä toukokuussa pysty sitoutumaan edes asuinkaupunkinsa joukkueen toimintaan, oljenkorsi jäi hyvin lyhyeksi.

SPV:n tyttöjunioritoiminta jatkuu MKC-turnauksesta alkavan kesätauon jälkeen syksyllä. Ehkä muutaman vuoden kuluttua, kun se puuttuva intohimo on löytynyt junioritoiminnan kautta tai jostain muualta, nähdään huippunaissalibandyä myös Seinäjoella. Kaikkia mahdollisia puuhanaisia ja -miehiä tarvitaan nyt junioritoiminnassa, sekä toivottavasti myöhemmin myös naistoiminnassa.

Onneksemme meillä on ollut hienot kannattajat, elintärkeät tukijat ja paljon muita mukana olleita. Olette värittäneet matkaamme ja tehneet siitä paljon paremman. Kiitokset yhteisestä matkasta.

Asiaan liittyvät yhteydenotot:

allekirjoittanut
Joukkueenjohtaja
Janne Oosi
(joukkueen asiat)
puh. 040 839 0051

Urheilutoimenjohtaja, naiset ja tytöt
Tuulikki Kangasluoma
(seura-asiat)
puh. 0440 761 539

Valmentaja
Kim Takala
(pelaaja-asiat)
puh. 044 549 6137

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.