OP-AREENALTA TÄYDET PISTEET

Naiset jatkoivat lauantaina pelejään Mustasaaren OP-Areenalla. Vastaan asettuivat ensimmäisen turnauksen jälkeen sarjakärjessä ollut Pallosuharit ja taulukon toisesta päädystä löytyvä SB Kauhajoki. Matkaan lähdettiin kahden maalivahdin ja 16:sta kenttäpelaajan voimin.

Ensimmäiseen peliin lähdettiin sovitusti pitämään vauhtia kentällä ja se tuottaakin tulosta jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Leena Sippola maalaa Jenni ”Hasu” Yli-Rintalan syötöstä. Peli jatkuu hyvin pitkälle yhtä päätyä pelaillen ja erään saadaankin vielä kaksi maalia aikaiseksi. Molemmissa asialla Anna Marttala. Valitettavasti myös PaSu pääsee rikkomaan kuparisen, kun vanhaa seuraansa vastaan pelannut Minna Seppälä saadaan hyvään maskiin ja pallo suhahtaa yhdellä pompulla jalan yli alanurkkaan. Näin erätauolle 3-1 numeroista.
Toinen erä ehtii vanheta melkein viisi minuuttia, kunnes juniorikenttä on jälleen asialla. Marttala syöttää ja Ellen Rinta-Jaskari siirtää maalin edestä SPV:n jo 4-0 johtoon. Muutama vaihto myöhemmin toimitsijat saavat jälleen töitä. Sisarukset Kosonen asialla, kun nuorempi painos Vilma syöttää ja kaksi vuotta kokeneempi Veera tekee päivän ensimmäisensä. Erä jatkuu hyvin pitkälle ensimmäisen tavoin, punaiset ovat pääosin pallossa ja PaSu puolustaa. Lisäosumia ei kuitenkaan nähdä, joten taukomehulle siirrytään 5-1 lukemista.
Kolmanteen erään toipilaita hieman säästellään päivän toiseen peliin pienellä kierrätyksellä ja B-tytöistä jälleen mukaan lähtenyt Milla Kattelus hyppää myös askiin. Heti ensimmäisessä vaihdossaan Milla onkin lähellä maalintekoa, mutta hyvä ottelun PaSun maalilla pelannut Elina Siik torjuu yrityksen. Ilman tilastomerkintöjä ei erästä kuitenkaan selvitä. Ajassa 38:45 Marttala sovittelee hattua päähänsä ottelun kolmannellaan. Syöttäjänä luonnollisesti Jenina Hämäläinen. Erän viimeisen maalin sijoittaa riman alle Kankaan Vilima, eli Vilma Kangas. Pitkän pystysyötön tarjoilee kapteeni Kulmala. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa samainen kapteeni suorittaa treeneissä painotettua pitkää mailaa ja estää PaSun pelaajan läpiajon. Tämä ei kuitenkaan tuomarille tunnu maistuvan, vaan tilanteesta tuomitaan rangaistuslaukaus. Minna ei ole maalilla kuitenkaan enää yllätettävissä ja näin loppunumerot kirjataan punaisille numeroin 7-1.
Perinteiset palkinnot jaettiin myös pelin jälkeen.
The Boss Lady: Anna Marttala
Pelin sykähdyttävin hetki: Milla Kattelus, kahden erän jälkeen penkiltä kentälle ja esitys luokkaa priima.

Tunnin tauon jälkeen vastaan asettui sarjajumbo SB Kauhajoki. Tauko oli tarjonnut kapteenin johdolla jonkinlaista polkkaa (jonkinlaisella etuliitteellä, jota tähän ei voi kirjoittaa).
Maalille vaihdettiin debyyttinsä punaisissa tekevä Maria Siltala. Muutoin kokoonpanon suhteen jatkettiin siitä mihin edellinen peli jäi.

Ensimmäinen erä ehti avauspelistä poiketen vanheta useamman vaihdon verran, kunnes pallo saatiin maaliin asti. Toki hyvää kannatti odottaa, Vilma Kososen vedon päätyessä ylähyllylle. Syötön kirjaa ottelun tehokkaimpana punaisena häärinyt Kosos-Veera. Muita merkintöjä ei erästä pöytäkirjaan saada, joten tauolle Speven 0-1 johdosta.

Toinen erä on ensimmäisen kopio. Kirjureilla ei muste juuri kynästä kulu, vaan erään saadaan ainoastaan yksi tilastomerkintä. Siitä vastaa paluun kentälle tehnyt Inka Kilpijärvi maalin muodossa ja ensimmäisen (mutta ei viimeisen) syöttönsä naisten mukana saalistaa Milla Kattelus. Juomapullojen pariin lukemista 0-2 ja kohti päivän viimeistä varttia.

Viimeiseen erään painotetaan, ettei palloa pelata liian ahtaisiin väleihin, vaan kierrätetään ja haetaan maltilla tilanteita. Heti ensimmäisessä vaihdossa saadaankin tulosta aikaan. Kauhajoen puolustaja ei ilmeisesti omaa futistaustaa, vaan potkaisee Miia Halmesmäen lähettämästä kaaripallosta ohi. Kososen Veera kiittää ja siirtää läpiajosta punaiset 0-3 johtoon. Erän kaksi seuraavaakin merkintää menevät punaisten sarakkeeseen. Ensin Jenni Luoma istuu kaksi minuuttia estämisestä ja hetki tästä, niin Inka Kilpijärvi pääsee samalle tuolille vaarallisesta pelistä, yrittäessään lyödä maalin edessä pomppivaa irtopalloa sisälle.

Erän loppuun Marttala tekee pakollisen maalinsa ja näin päivästä täydet pisteet SPV:lle.

Toisen pelin palkinnot jaettiin myös, joskin ihan ensimmäisellä otolla ne eivät tallentuneet videolle.

The Boss Lady: Maria Siltala (debyytistä nollapeli, joten voisi se huonomminkin alkaa)

Pelin sykähdyttävin hetki: Vilma Kosonen ja kaaaaaaaaamea pommi ylänurkkaan.

Näin SPV siirtyy toisen turnauksen jälkeen yksin sarjan piikkipaikalle. Tyytyväisyyteen ei kuitenkaan liikaa ole aihetta, vaan työhaalarit vedetään jälleen maanantaina päälle. Seuraavassa turnauksessa (4.11. Kokkola) vastaan asettuvat kahden pisteen päässä vaanivat ISB Ilmajoki ja SB Vaasa.