SPV:n naisten liigataivas romahti

ERÄ III – SPV 6-2 (1-1, 4-0, 1-1)
Ilkka 3.3.2013 / Paavo Eloniemi

Seinäjoen Peliveljet on sunnuntaina Porvoossa mahdottoman tehtävän edessä naisten salibandyliigan päätöskierroksella, sillä spedettäret tarvitsisivat yli 40 maalin voiton PSS:stä säilyttääkseen sarjapaikkansa. Tuo ei ole mitenkään realistista, joten SPV tulee putoamaan kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi divariin. Tämä kaikki varmistui, kun punapaidat hävisivät toiseksi viimeisen kierroksen ottelunsa Erä III:lle selvästi 6-2.

-Pettymys on tietysti valtava tällä hetkellä, SPV:n päävalmentaja Anssi Pietilä myönsi.

-Meidän peli näytti ensimmäisessä erässä vielä hyvältä voitettujen kaksinkamppailujen myötä ja itse asiassa tuntui, että tulemme kääntämään ottelun eduksemme. Toisessa erässä ei sitten onnistunut mikään, kun tahtotaso pelaajilla tuntui menneen vähän yli. Toki Erä esitti siinä vaiheessa kaukalossa hyvää peliä, ja me juoksimme perässä, Pietilä totesi.

Kotijoukkue ansaitsi voittonsa ja sen tehopelaajia seinäjokelaisten kaadossa olivat Jessica Laidler (2+2), Tuuli Huuskonen (2+0) sekä Anna Ylikojola (0+2).

Spedettäristä maalinteossa onnistuivat avauserän lopussa tasoituksen laukonut Milja Kiviharju (1-1) sekä kolmannessa erässä 5-2 kavennuksen tehtaillut Maarit Antila. Vieraista kannattaa nostaa esiin vielä hyvin hyökkäyspäässä taistellut Tanja Rintamäenpää sekä pallovarmasti pelanneet Kati Haapamäki ja Katariina Haapasaari.

-Meidän putoaminen ei ratkennut mitenkään tähän yhteen otteluun, vaan se on koko kauden tulos. Kevätkausi sujui hyvin. Syksy olisi pitänyt pystyä pelaamaan samalla tasolla, niin emme olisi tässä tilanteessa, Pietilä vakuutti.