Historia

Seinäjoen Peliveljet on perustettu vuonna 1993 ja seura on toiminut SSBL:n sarjoissa vuodesta 1994. Seuran perustivat Tommy Koponen, Ville Kivimäki ja Kimmo Pollari ja ensimmäisenä seuran joukkueena aloitti miesten joukkue. Joukkue nousi divaritasoilla porras kerrallaan ylemmäs ja keväällä 2004 se nousi liigaan, jossa se on pelannut siitä lähtien. Kahden pronssin (-09 ja -10) ja yhden hopean (-11) jälkeen joukkue on saavuttanut kolme Suomen mestaruutta keväinä -12, -13 ja -15. Kahta pronssimitalia on juhlittu keväinä -17 ja -19. SPV on saavuttanut myös Suomen Cupissa kaksi kultaa vuosina 2011 sekä 2021 sekä yhden hopean vuonna 2022. Vuoden 2013 Champions Cupissa SPV ylsi hopealle.

miehet-pronssi-19

SPV juhlimassa SM-pronssia keväällä 2019.

SPV:n ensimmäisenä päävalmentajana toimi Esa Kokko. Tommy Koponen on toiminut joukkueessa sen alusta alkaen, niin pelaajana, valmentajana, päävalmentajana, managerina ja sittemmin myös SPV Salibandy Oy:n toimitusjohtajana. Koponen oli joukkueen päävalmentaja vuosina 2006-2022, jonka jälkeen siirtyi apuvalmentajaksi ja päävastuun otti Jori Isomäki.

SPV:n perustaja, toimitusjohtaja sekä pitkäaikainen valmentaja Tommy Koponen.

SPV:n perustaja, toimitusjohtaja sekä pitkäaikainen valmentaja Tommy Koponen.

Kaikissa miesten MM-kisoissa on SPV:n pelaajia ollut mukana aina vuoden 2006 kisoista alkaen, pois lukien vuonna 2021 pelatuissa MM2020-kotikisoissa. Myös poikien U19 ja U16 MM-kisoissa on ollut vuosien varrella useita SPV:n pelaajia mukana. Miesten maajoukkueen valmennustiimissä ovat tällä hetkellä mukana Jori Isomäki sekä Jarno Ihme.

Naisten joukkueen toiminta alkoi vuonna 1995 ensin pelailuporukkana Kimmo Pollarin ja Teemu Kylmäluoman ohjauksessa ja seuraavana vuonna joukkue ilmoitettiin salibandyliiton sarjaan. Joukkuetta valmensi sen ensimmäiset kaudet Tuomo Kangasluoma ja joukkue nousi kolmessa vuodessa silloiseen SM-liigaan. Pronssia juhlittiin toisella yrittämällä keväällä 2001. Sen jälkeen SPV:n naisten joukkue on pelannut salibandyliigaa, 1. divaria ja 2. divaria (ei aikajärjestyksessä) ja sitä on valmentanut mm. Ensio Heikinkangas, Markus Kujanpää, Jaana Lindholm, Kai Jokela, Sami Ahola, Sami Toivonen, Petri Pollarinen, Janne Oosi, Kim Takala, Anssi Pietilä, Mikko Vasanko, Jari Karjalainen, Matti Pollari.

Tähänastisen seurahistorian ainoa naispelaajien edustus Suomen maajoukkueessa oli vuonna 2001, kun Jaana Lindholm, Katja Luhtala ja Miia Pöntinen olivat voittamassa Suomelle maailmanmestaruutta. Tuomo Kangasluoma valmensi tämän jälkeen naisten maajoukkueessa kaksivuotisen kauden yhdessä Seppo Pulkkisen kanssa. SPV:tä on tyttöjen MM-kisoissa vuonna 2014 edustanut maalivahti Tiia Mustonen.

 

MM-kisoissa on vuosien varrella pelannut seuraavat SPV:n pelaajat:

SM- ja Suomen Cup -mitaleita seura on saavuttanut seuraavasti:

IMG-8969

Kauden päättäjäiset keväällä 2023.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.fi
050 432 2508 (ma-pe klo 11-13)
Seuralantie 9 (TB-rakennus, Piiri), 60220 SJKSeinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.

SPV:n miesten F-liigajoukkueen toiminnasta vastaa SPV Salibandy Oy, jolla on oma hallinto ja talous.