Ohipeli Espoossa

Lauantaina matkattiin Espooseen, jossa ohjelmassa oli mittelö Esport Oilersia vastaan. Ensimmäinen erä oltiin hyvin mukana, mutta sitten korttitalo kaatui ja Öljymiehet laskettelivat murskavoittoon lukemin 16-5 (2-1, 7-1, 7-3).

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä maltillisesti osumia. Avausmaalin teki Tuomas Iiskola ylivoimalla neljän minuutin jälkeen ja sama mies rankaisi uudestaan 15 minuutin kohdalla. Välissä Didrik Lillas sai pallon maaliin, mutta tuomio korkeasta mailasta osoitti tuuletukset tarpeettomiksi. Erän loppuun päästiin ylivoimalle, ja lopulta Juuso Keskisen laukaus päätyi maaliin vain yksi sekunti ennen taukosummeria.

Jätesäkit ovat olleet viime aikoina lajiväen keskuudessa paljon puhuttuja, ja sellaiseen voidaan laittaa myös SPV:n toisen erän suoritus. Mustapaitojen vedot upposivat sisään oikealta ja vasemmalta, eikä peliin päästy kiinni enää lainkaan. Espoolaisten maalitalkoot alkoivat hanskakäsi Rasmus Kainulaisen vastustamattomalla laukauksella ja puoli minuuttia myöhemmin Heikki Iiskola heilautti verkkoja uudestaan. Seuraava musta puoliminuuttinen nähtiin erän puolivälissä, kun ensin osui Kainulaisista Justus, ja perään Iiskolan veljeksistä Heikki. Arttu Haapalan viimeisteltyä seitsemännen Öljy-osuman, edessä oli aikalisä sekä maalivahdin vaihto.

SPV:kin pääsi maalin makuun Keskisen ylivoimamaalilla, mutta Oilers rokotti vielä kahdesti ja taukolukemat olivat 9-2. Erän kruunasi Viljami Järvikankaalle nostettu punakortti. Siitä seuranneesta 2+2 minuutin jäähystä Oilers laittoi pallon kahdesti verkkoihin kolmannen erän alkuun. Maalitehtailu jatkui läpi loppuerän, ja pelin päättyessä taululla olivat lukemat 16-5. SPV:n viimeisen erän maaleista vastasivat Janne Autio kahdesti sekä Jukkis Pelto-Arvo.

Tehokkaimmat pelaajat olivat SPV:stä kaksi maalia tehneet Keskinen ja Autio, Oilersin tehokkain oli Heikki Iiskola pistein 3+3. Viisi pistettä saivat tehtyä Tuomas Iiskola sekä molemmat Kainulaiset. Rasmus Hasu keräsi 9 torjuntaa ja toisen puoliskon pelannut Ossi Lallukka 10 torjuntaa, Oilersin Markus Laakso torjui 16 kertaa.