Scandic Cup päättyi välieriin

tempImagetXORuA

SPV:n tie Uumajan Scandic Cupissa päättyi välieriin. Vastassa ollut paikallinen Ruotsin Superliigan Team Thorengruppen oli lopulta etevämpi 6-4 (2-0,3-1,1-3) numeroin. SPV jäi ottelussa heti takamatkalle, kun ruotsalaiset olivat vähissäkin paikoissaan erittäin teräviä ja johtivat avauserän jälkeen 2-0. SPV:llä oli erässä omat hyvät paikkansa, mutta Thorengruppenin maalivahti oli läpi ottelun mies paikallaan ja torjui ensimmäisessä erässä kaikki maalintekoyritykset. Ottelu oli alusta lähtien kovaa taistelua ja erän murheellisin asia SPV:n kannalta oli Juuso Keskisen loukkaantuminen, kun hän pyöräytti nilkkansa sillä seurauksella, ettei kaukaloon ollut enää mitään toivoa.

Toisessa erässä SPV:n peli oli aika ajoin varsin sekavaakin ja tuloksena oli isolla työllä hankitun avausmaalin jälkeen ruotsalaisten nopea kuitti sekä vielä erän loppuun kaksi maalia lisää. Erityisen kirvelevä oli vain kymmenisen sekuntia ennen erän loppua SPV:n vaparin kääntyminen niin pahaan pallonmenetykseen, että erätauolle muodostuivat varsin rajut 5-1 lukemat. SPV:n maalista vastasi kapteeni Janne Autio tarkalla laukauksella alakulmaan napattuaan irtopallon ensin keskialueella.

Kolmanteen erään Peliveljet käynnistivät sitten kunnon kirivaihteen, kun heti aluksi Peter Kotilainen taisteli karvauspallon maalin takaa ja jakoi Eero Karjanlahdelle luukulle, josta ”Karjis” laittoi sisään. Tähän perään Sami Koski näytti Thorengruppenin maalivahdille, ettei etuyläkulmalaukaus uppoa ainoastaan Suomessa ja tilanne oli 5-3.

5L9A0068

Sami Koski näytti Ruotsissa, että etuyläkulmassa olevan pallon mentävä aukko on riittävä hänen laukaukselleen myös lahden takana.

Tämän jälkeen peli tasaantui ja ruotsalaiset pääsivät paremmin mukaan tähänkin erään. Kolmisen minuttia ennen loppua SPV otti aikalisän, veti Rasmus Hasun maalilta penkille ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 58.18 vanha tuttu tutkapari löysi toisensa ja Ville Kuusela iski Kosken syötöstä lukemat jo 5-4:ään. Vielä tämänkin jälkeen SPV pääsi koittamaan ilman maalivahtia, mutta Thorenin puolustus kesti ja ratkaisu syntyi viimeisellä minuutilla, kun ruotsalaiset onnistuivat purkamaan SPV:n poikkisyöttöyrityksen tyhjään maaliin.

Koska turnauksessa ei pelattu pronssiottelua, pelit päättyivät tähän otteluun. Kokonaisuutena turnaus oli kuitenkin erittäin tiukka setti tällaisenaankin, kun kolmena päivänä peräkkäin pelattiin täysmittaiset ottelut lyhennetyllä erätauolla. SPV:n valmennus näki koko reissun tärkeänä oppina edelleen nuorentuneelle joukkueelle. Ruotsalaisjoukkueet osoittivat olevansa maineensa veroisia erityisesti yksilötaidon, joukkuepelaamisen ja vastaiskupelaamisen osalta.

– Ehdottomasti meille todella tärkeä tapahtuma ja samalla kolme harjoituspeliä kautta varten, joista ensimmäisessä ottelussa meidät päästiin yllättämään pelin perusasioissa ja vastaiskupelaamisessa. Dalen (tappio 7-3) herätti meidät tähän turnaukseen ja tavallaan koko salibandyn perusasioiden äärelle. Toisessa ottelussa RIG Umeåta (voitto 12-4) vastaan pääsimme lähemmäs niitä asioita, joita pelissä aina vaaditaan ja saimme myös hyvin onnistumisia. Välieräpeli oli hyvää ja tasaista kamppailua varsinkin ensimmäisen ja kolmannen erän osalta, mutta rutiinitasossa olimme vielä Thorenia jäljessä. Sanoisin kuitenkin, että teimme selvästi nousujohteisen turnauksen ja samalla ymmärrys niistä asioista, joihin meidän täytyy nyt  ilman muuta panostaa, selkiytyi kovasti, SPV:n uusi päävalmentaja Jori Isomäki analysoi viikoloppua.

SPV:n seuraava ottelu onkin sitten jo kunnon panoksella, kun lauantaina 10.9 pelataan SuperCupin finaali Eerikkilässä Suomen mestari Classicia vastaan. Otteluun on tulossa bussikuljetus Seinäjoelta, kannattaa seurata ilmoittelua ja lähteä kannustamaan punaiset jälleen SuperCupin voittoon. Edellisvuonnahan Mikkelistä SPV toi pytyn kotiin.

F-liiga alkaakin sitten 24.9 kunnon Superavauksella Seinäjoki Areenalla paikallisvastustaja Nurmon Jymyä vastaan.