SPV kiri lähes mahdottoman takaa, mutta Happee vei voittolaukaukset

Sunnuntaina nähtiin Urheilutalolla yksi kauden värikkäimmistä peleistä. Illan vastustaja Happee taistelee vielä jopa runkosarjan voitosta. SPV:n tilanne taas on niin, että se tulee sijoittumaan lopuksi joko kuudenneksi tai seitsemänneksi. Ehkä tämä hiukan näkyi ottelun alkupuolella asetelmissa ja toisen erän puoliväliin mennessä Happee karkasi jo 6-1 johtoon. Ja on sanottava, että tuohon mennessä SPV:ltä ei ollut onnistunut oikein mikään: ei hyökkäys, ei puolustus, eikä edes maalivahtipeli.

QD6A6616

Mutta sitten alkoi tapahtua. SPV:n jouduttua alivoimalle kotiyleisön mielestä varsin heppoisin perustein, ensin Happee rikkoi siirretyn jäähyn arvoisesti. Tämän käytti hyväkseen Konsta Haukkala, joka karkasi omasta päädystä ja sijoitti pallon pystyjuoksun jälkeen verkon perukoille. Haukkala rikottiin matkalla varsin raskaasti, ja kun tuomarit eivät tätä huomioineet, kotiyleisö syttyi otteluun entistä rajummin. Ja niin syttyivät Peliveljetkin. Janne Autio ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo värkkäsivät saman alivoiman aikana kulmavaparista toisen alivoimamaalin. Yhtä-äkkiä peli oli herännyt eloon ja Happeen maalivahti Markus Laakso sai tässä vaiheessa käytösrangaistuksen 2 + 10. Kohtuuhyvä ylivoima ei kuitenkaan tuonut SPV:lle maalia, mutta juuri Happeen tultua täyteen SPV karvasi pallon itselleen ja Ville Kuusela iski illan toisen maalinsa. Ero oli kutistunut nyt kahteen maaliin.

Päätöserässä SPV hallitsi peliä ja Happee pyrki pelaamaan sen pois vaarallisilta paikoilta. Paikkoja kuitenkin siunaantui useampikin, mutta viimeistely ontui ja nelisen minuuttia ennen loppua Jori Isomäki käytti aikalisän, veti Rasmus Hasun penkille ja alkoi jahti vielä kuudella viittä vastaan. Ja vain puolisen minuuttia tästä SPV iski ekan kerran, asialla jälleen Pelto-Arvo. Tämän jälkeen pelikellosta ehti kulua puolisentoista minuuttia, kun Happeen päästyä palloon se yritti heittää palloa tyhjään maaliin, mutta Peter Kotilainen katkoi ja jatkoi Sami Koskelle, joka löysi Kuuselan keskeltä. Peli oli tasan 6-6. Kun jatkoajallakaan ei saatu ratkaisua, se haettiin voittolaukauksilla, joissa Happee oli lopulta parempi 2-1.

QD6A4928

Vanhakin vertyy kun kevät lähestyy: Ville Kuusela iski hatullisen Happeeta vastaan.

Happeen kannalta peli toi jobinpostia menetetyn pisteen lisäksi siinä, että niin ykköspuolustaja Jonne Junkkarinen kuin ykkösmaalivahti Markus Laakso joutuivat jättämään pelin kesken loukkaantumisten merkeissä. Laakso loukkasi itseään kesken voittolaukauskilpailun, ja on tietenkin äärimmäisen harmillista, että kesken kiihkeän kamppailun runkosarjan voitosta joukkue kohtaa tällaista epäonnea.

Ottelupöytäkirja.

Maalikooste.

SPV:lle ottelusta saatu piste tarkoitti sitä, että se nousi uudelleen runkosarjan kuutospaikalle. Pelit jatkuvat jo keskiviikkona Urheilutalolla klo 18.30, kun vastaan astelee paikallisvastustaja Nurmon Jymy. Tuohon kamppailuun kannattaa hankkia liput hyvissä ajoin, sillä Jymy haluaa varmasti ottelussa yrittää varmistaa pysymisensä liigassa ja toisaalta derbyt ovat tähän asti vetäneet hallit aivan ääriturvoksiin. Liput saat kätevästi ennakkoon täältä: